Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

День Соборності – свято єдності нації!

Дата: 21.01.2022 11:00
Кількість переглядів: 775

В історії незалежності України, особливе місце займає день 22 січня 1919 року, коли всі українські землі об’єдналися в єдину Українську державу. Саме у  цей день з’єдналися Захід і Схід України.

Соборність – це символ.  Символ боротьби за волю. З нагоди цієї визначної дати, на знак вшанування всіх, хто ціною життя століттями виборював Соборну і Незалежну Українську державу, і хто сьогодні віддає життя за єдність та мирне небо над її просторами, відбулося покладання квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченка та пам’ятного знаку «Героям,загиблим за свободу та незалежність України» (площа Героїв Майдану).

До присутніх звернувся Знам’янський міський голова Володимир Сокирко:

"День Соборності – свято єдності нації, яке дає усвідомлення, що кожен українець – невід’ємна частина вільної, незалежної, суверенної держави, визнаної світовою спільнотою. Кожен з нас несе велику відповідальність за збереження цих найбільших цінностей країни. Бажаю всім знам’янчанам здоров'я і натхнення, добробуту і злагоди!   Нехай любов до нашої громади згуртовує нас в ім’я процвітання демократичної України!", - підкреслив очільник громади.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя за Україну.

У заході взяли участь: керівництво Знам’янської міської територіальної громади, громадськість.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень