Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту, освіти, культури, молоді та спорту

Дата: 19.01.2022 10:05
Кількість переглядів: 738

18 січня 2022 року, за участі секретаря Знам’янської міської ради Вікторії Зеленської, відбулося засідання  постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту, освіти, культури, молоді та спорту (гол. Володимир Джулай) під час якого, було розглянуто проєкти рішень, що запропоновані для розгляду на двадцять третій сесії Знам’янської міської ради Кропивницького району Кіровоградської області VIII скликання (крім питань регулювання земельних відносин).

Начальник фінансового управління Олена Лепетко ознайомила членів постійної комісії та присутніх з проєктом рішення міської ради «Про внесення змін до рішення міської ради від 17 грудня 2021 року №899 «Про бюджет Знам’янської міської територіальної громади на 2022 рік». Олена Миколаївна відзначила, що зміни сформовано з врахуванням пропозицій головних розпорядників бюджетних коштів щодо збільшення бюджетних призначень. Збільшення бюджетних призначень пропонується здійснити за рахунок вільного залишку, що утворився станом на 01.01.2022 р. Під час обговорення, піднято питання необхідності розробки чи перегляду існуючого порядку надання матеріальної допомоги.

Під час розгляду питання щодо виділення коштів на виготовлення проектно-кошторисної документації для реконструкції приміщення будівлі по вул. Церковній,7, секретар міської ради Вікторія Зеленська наголосила на тому, що метою проведення робіт є приведення частини приміщення до вимог, необхідних для розміщення там денного центру надання соціально-психологічної допомоги. Також, це дасть можливість громаді подати документи на залучення коштів з державного бюджету для виконання робіт. Проінформовано депутатів про дієвий контроль за використанням коштів державного бюджету, що встановлений державою. 

У ході розгляду питання щодо надання дозволу відділу освіти на передачу в тимчасове користування приміщення майстерні навчально-виробничого комплексу «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 – ліцей» Знам’янської міської ради Кіровоградської області громадській організації «Знам’янське об’єднання «Майдан»» члени комісії піднімали питання необхідності визначення строків надання приміщення у тимчасове користування; відсутності порядку використання та положення про оренду комунального майна громадськими організаціями тощо. Рекомендовано винести даний проєкт на розгляд міської ради за умови його доопрацювання.

Заслухавши інформацію про хід виконання програм у галузі освіти та культури, рекомендовано приділити увагу реалізації заходів з енергозбереження у підпорядкованих закладах.

Під час обговорення проєкту положення про звітування Знам’янського міського голови, старост, виконавчих органів, постійних комісій та депутатів Знам’янської міської ради Кропивницького району Кіровоградської області, враховуючи карантинні обмеження, рекомендовано передбачити можливість онлайн-звітування.

Розглянуто інші питання порядку денного, надано висновки та рекомендації.

Участь у роботі комісії взяли депутати міської ради Володимир Джулай, Сергій Пашко, Оксана Войчишина, Вікторія Гмиріна – члени постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту, освіти, культури, молоді та спорту, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів, начальники відділів та управлінь апарату Знам’янської міської ради та її виконавчого комітету, виконавчих органів міської ради.

Відділ забезпечення діяльності міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень