Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Колядували і щедрували у приміщенні Знам’янської міської ради

Дата: 14.01.2022 14:21
Кількість переглядів: 709

Фото без описуЗа давнім українським звичаєм, у другий святий вечір напередодні Водохреща ходять щедрувальники, які славлять своїми піснями тих, до кого приходять, бажають їм здоров'я, достатку, злагоди й благодаті.  

Сьогодні до Знам’янської міської ради завітали посипальники, а саме колектив народного аматорського  ансамблю української пісні і танцю  «Барвінок та  вихованці Центру дитячої та юнацької творчості ! Від щирого серця та  з добром у душі вони привітали колектив виконавчого комітету ще з одним прекрасним зимовим святом – Старим Новим роком! 

Справжню театралізовану гру влаштував колектив народного аматорського  ансамблю української пісні і танцю «Барвінок». Вихованці ЦДЮТ ще й маленькі, але вже добре знають чимало народних обрядів, розуміють їхню значущість, важливість. Дітки виконали щедрівки, в яких побажали лише хорошого в новому році.

Знам’янський міський голова Володимир Сокирко   вручив посівальникам, як маленьким, так і дорослим подарунки, а також подякував за те, що вони таким чином зберігають зв'язок поколінь й генетичну пам'ять українського народу та  зазначив: «Старий Новий рік вважається особливим святом,  якщо саме сьогодні загадати найзаповітніше бажання, то воно обов’язково здійсниться!». Володимир  Феліксович  побажав усім миру, достатку, любові і радості на увесь прийдешній рік!

Подарунки від міської влади традиційно отримали вихованці ДНЗ «Козачок» та «Сонечко», які в свою чергу, у зв’язку з карантинними обмеженнями, надіслали свої відео-привітання зі святами.

https://www.facebook.com/groups/znamrada/posts/1372702156513097/



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень