Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

До відома мешканців Знам`янської міської територіальної громади

Дата: 05.01.2022 09:52
Кількість переглядів: 655

Фото без описуЗа інформацією державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кропивницькій РДА Кіровоградської області від 28.12.2021 року в с. Богданівка Кропивницького району Суботцівської територіальної громади зареєстровано випадок сказу кота.

Завдяки своєчасному антирабічному лікуванню постраждалих осіб від укусу хворої тварини недопущено летальних наслідків.

Рішенням комісії оголошено с. Богданівку неблагополучним пунктом по сказу з накладанням карантинних обмежень терміном на 2 місяці а територію десятикілометрової зони навколо вогнища захворювання вважати загрозливою по захворюванню на сказ.

В межах даної території розташовані: села Веселий Кут, Цибулеве, Кучерівка, Топило, Копані, Глибока Балка, Мелова Балка, Коханівка, Костянтинівка, Єлисаветградка та Водяне в смт. Знам’янка Друга.

В період карантинних обмежень забороняється полювання, виставки та виведення собак та вивезення їх і диких тварин за межі неблагополучної зони.

Сьогодні виникла реальна загроза міського сказу (котів, собак).

Сказ – це гостре інфекційне захворювання всіх теплокровних тварин і людини, за якого уражається центральна нервова система з ознаками поліенцефаломієліту, супроводжується паралічами і завжди закінчується смертю.

Людина заражається під час укусу, або коли слина хворої тварини потрапляє на слизові оболонки чи пошкоджену шкіру, через подряпини чи укуси.

Поширюють сказ у природі – лисиці, вовки, єнотовидні та бродячі собаки. Захворівши, дикі тварини перестають боятися людей, навіть удень можуть забігати у населені пункти, нападати на людей або тварин.

Вакцинації проти сказу потребують домашні і бродячі собаки і коти та дикі хижі звірі.

Послуги з вакцинації тварин надає Знам’янська районна державна лікарня ветеринарної медицини Головного управління держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

 

Головний спеціаліст з питань екології та благоустрою сектору
з питань надзвичайних ситуацій, охорони праці, екології та благоустрою,
управління земельних ресурсів, екології, благоустрою та надзвичайних
ситуацій виконавчого комітету Знам`янської міської ради Василь БЕЗАЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень