Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Засідання робочої групи з питання забезпечення та діяльності пасажирського автомобільного транспорту на території Знам'янської міської територіальної громади

Дата: 04.01.2022 15:52
Кількість переглядів: 1133

Фото без описуПід головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Ліани Пересадченко відбулося засідання робочої групи з питання забезпечення та діяльності пасажирського автомобільного транспорту на території Знам'янської міської територіальної громади на засіданні якого розглядалося звернення приватних автомобільних перевізників щодо встановлення нового тарифу на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в межах Знам'янської міської територіальної громади.

Приватними перевізниками подані розрахунки тарифу на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах щодо встановлення тарифу в розмірі 10,80 грн. на маршрутах №2; №3; №4; №5 та 11,90 грн. на маршрутах №6-А; №6-Б; №6-В. Підвищення вартості проїзду перевізники мотивують тим, що у період 2020-2021 років зросла мінімальна заробітна плата на 27,3%, мастильні матеріали збільшилися на 37,0%, автомобільні шини зросли на 13,0%, вартість запасних частин та акумуляторів зросла майже в 1,5 рази, вартість пального збільшилася на 14,0%. 

З метою приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня Знам’янський міський голова Володимир Сокирко дав доручення відділу інфраструктури та інвестиційного розвитку провести аналіз відповідності поданих розрахунків на встановлення нового тарифу, який би дозволив функціонувати громадському транспорту в громаді. Як зазначив міський голова тариф, який запропонований приватними перевізниками є занадто високим, що суттєво вплине на сімейний бюджет мешканців громади і призведе до подальшого зменшення пасажиропотоку. 

За результатами проведеного аналізу складових тарифу та проведених переговорів, досягнуто домовленості з приватними перевізниками щодо встановлення тарифу на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування на території Знам’янської міської територіальної громади в розмірі 8,0 грн. за одну поїздку та вартість проїзду для дітей шкільного віку, у період з 01 вересня по 01 червня, в розмірі 6 грн. за одну поїздку (за наявності учнівського квитка).

Крім того, директору приватного підприємства "Орбіта" та фізичній особі-підприємцю Сергію Постиці наголошено щодо утримання транспортних засобів у належному технічному і санітарному стані та забезпечення своєчасного їх подання для посадки пасажирів та відправлення.

У зв’язку з тим, що рішення про встановлення тарифу на перевезення пасажирів є регуляторним актом, тому дане рішення повинне пройти процедуру обговорення протягом місяця, після чого буде винесено на розгляд виконавчого комітету Знам'янської міської ради для затвердження.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень