Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Шановні мешканці Знам’янської міської територіальної громади, керівники підприємств, установ та організацій всіх форм власності, приватні підприємці!

Дата: 28.12.2021 11:55
Кількість переглядів: 677

Фото без описуУ зв’язку з сніговими опадами, сектор з питань надзвичайних ситуацій, охорони праці, екології та благоустрою  управління земельних ресурсів, екології, благоустрою та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Знам’янської міської ради звертається до Вас організувати роботи з прибирання власних, прилеглих та закріплених територій від снігу.

Діючі в межах міської територіальної громади «Правила благоустрою м. Знам’янка, смт. Знам’янка Друга та с. Водяне» та «Загальні правила санітарного очищення м. Знам’янка, смт. Знам’янка Друга та с. Водяне » передбачають наступне:
7.5. Особливості прибирання міських територій у зимовий період 

Власники садиб малоповерхової забудови, підприємства, установи та організації,приватні підприємці -  власники та орендарі закладів торгівлі та іншого призначення здійснюють очищення від снігу тротуару (в разі наявності) вздовж огорожі на проїжджу частину під механізоване прибирання. 

Забороняється скидати сніг з тротуарів на проїзну частину вулиці після завершення робіт по її механізованому прибиранню. 

Не допускається розкидання соляних сумішей на території зелених насаджень під час прибирання вулиць, внутріквартальних проїздів, тротуарів та пішохідних доріжок. 

7.5.3. Очищення дахів та козирків від снігу та бурульок проводиться негайно з дотриманням застережних заходів щодо безпеки руху пішоходів, не допускаючи пошкодження покрівель будинків і споруд, зелених насаджень, електромереж, рекламних конструкцій тощо. Необхідно огороджувати небезпечні місця на тротуарах, переходах, виставляти вартових. 

Утримання вулиць і доріг в частині, що відноситься безпосередньо до полотна доріг, призначених для руху транспортних засобів, крім залізничного полотна (тверде покриття доріг, бордюри до червоної лінії доріг та вулиць) забезпечується управлінням містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства.  Відповідальність за санітарний стан частини площі доріг і вулиць, яка відноситься до:

-    території домоволодінь - несуть власники домоволодінь;
-    території, прилеглої до підприємств, установ, організацій, торгівельних точок (далі - підприємств) - несе керівник підприємства;

Утримання  території  міста  в  належному  санітарному  стані  покладається  на  керівників підприємств, організацій та установ, посадових та приватних осіб, за якими рішенням виконавчого комітету Знам’янської міської ради закріплені відповідні території, а саме:

  • території домоволодінь (територія забудови та внутрішньо-квартальні проїзди і прилеглі до неї тротуари в межах червоних ліній вулиць і доріг вздовж забудови, далі – територія домоволодінь), приватних будинків та прилеглої території в межах червоних ліній вулиць та доріг, вздовж забудови (паркану приватної садиби) – на власників (або орендарів) житлових (та нежитлових) будівель; 
  • території, які належать до комунальної власності та території загального користування (вулиць, доріг в межах м. Знам’янка, смт. Знам’янка Друга та с. Водяне, парків, скверів, пляжів, кладовищ) – на органи місцевого самоврядування;
  • території підприємств, а також прилеглих до них територій розташованих  між територією підприємства та проїжджою частиною вулиці, і санітарно - захисних зон – на керівників цих підприємств;
  • територій, прилеглих в радіусі 5 метрів до тимчасових торгівельних павільйонів, лотків тощо, установлених згідно рішення органів місцевого самоврядування – на власників цих точок торгівлі;
  • територій, відведених під будівництво – на керівників підприємств і громадян, яким відведено земельні ділянки.

Дякуємо за розуміння та співпрацю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень