Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

14 грудня - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2021 13:15
Кількість переглядів: 919

Фото без опису14 грудня в Україні відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який встановлений згідно з Указом Президента від 10 листопада 2006 року, на згадку про завершення 14 грудня 1986 року будівництва саркофагу над четвертим зруйнованим енергоблоком ЧАЕС.

Хвилиною мовчання і квітами, які лягли до підніжжя пам’ятного знаку на честь знам’янчан, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС учасники заходу вшанували пам’ять загиблих та померлих героїв, які ціною власного життя закрили смертоносне дихання атомного реактора.

До присутніх зі словами шани звернулася секретар міської ради Вікторія Зеленська:
-  Ми глибоко вдячні всім ліквідаторам аварії на ЧАЕС, які проявили самовіддачу, мужність та героїзм у тих екстремальних обставинах. Сімейного затишку, міцного здоров’я, добра й злагоди вам і вашим родинам/

З нагоди Дня ліквідатора відзнаки Кіровоградської обласної державної адміністрації отримали: голова Знам'янської міської організації Всеукраїнської громадської організації «Союз-Чорнобиль України" Віктор Школа та секретар Знам'янської міської організації Всеукраїнської громадської організації «Союз-Чорнобиль України" Микола Штоюнда.

Під час мітингу ліквідаторам наслідків на ЧАЕС були вручені ювілейні медалі. В свою чергу представники міської організації Всеукраїнської громадської організації «Союз-Чорнобиль України" передали до міського краєзнавчого музею книгу «Місце подвигу - Чорнобиль».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень