Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Ялинкові ярмарки

Дата: 13.12.2021 11:09
Кількість переглядів: 763

Незабаром – Новий рік. А яке ж свято без зеленої красуні в оселі? Напередодні Нового року лісові господарства готуються до організації ялинкових ярмарок.

На території розсадників відбираються та маркуються деревця відповідного розміру, які за декілька днів будуть виставлені на продаж. Для попередження конфліктних ситуацій при придбанні новорічної красуні рекомендується звертати увагу на наявність їх маркування. Сертифікована ялинка повинна бути промаркована спеціальними пластиковими бирками та самоклейними етикетками зі штрих-кодом лісового господарства, де її виростили.

Та, незважаючи на широкий вибір лісових красунь, на жаль, трапляються ті, хто хоче отримати святкове деревце, так би мовити, “задарма”. З метою запобігання незаконних порубок хвойних насаджень у лісових масивах та в населених пунктах, у передноворічний період 2022 року, лісовою охороною організовується патрулювання та здійснюється перевірка продавців працівниками поліції. Виконавчий комітет Знам’янської міської ради звертається до мешканців територіальної громади про дотримання вимог природоохоронного законодавства, адже згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення, незаконна порубка дерев хвойних порід (ст. 65) тягне за собою накладення штрафу на громадян від тридцяти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від ста п’ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Насправді ж «зрубане дерево» – це не наближення до природи, а її жорстоке руйнування. Вічнозелені сосни, ялини та ялиці безперервно поглинають вуглекислий газ, затримують пил, сажу, різноманітні токсичні, канцерогенні та радіоактивні речовини, виробляють кисень та очищують повітря. Своїм корінням вони укріпляють ґрунти, вразливі до ерозії, поглинають та втримують надлишок води. Крім того, ці дерева є необхідними компонентами екологічних систем, а для багатьох істот – рідною домівкою. Відповідно, їх знищення спричиняє не тільки руйнування природи, але також цілу низку згубних наслідків для життя і здоров’я людини та суспільного блага.

Бажаємо веселих та приємних свят.

Відділ економічного розвитку, підприємництва, промисловості та торгівлі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень