Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

У міському краєзнавчому музеї відбулися екскурсії, присвячені Дню визволення Знам’янки у Другій світовій війни

Дата: 10.12.2021 10:44
Кількість переглядів: 753

Фото без описуУ міському краєзнавчому музеї відбулися екскурсії, присвячені Дню визволення Знам’янки у Другій світовій війни. У них взяли участь учні 10-Б класу, кл. керівник Тетяна Білоголова та 10-А класу, кл. керівник Катерина Конарьова НВК «ЗШ №3 – гімназія». 

Учні познайомилися з експозиціями «Пам’ять Другої світової війни в Знам’янському краї» та «Герої не вмирають!», присвяченої подвигу Героїв Небесної Сотні та бійців війни на Сході України. 

Екскурсія охопила події Другої світової війни, що торкнулися Знам’янщини: початок війни, нацистську окупацію, боротьбу підпільників і партизан у тилу ворога, операцію з визволення Знам’янки, початок відбудови міста і залізниці, долі людей, які брали участь в опорі окупантам та у звільненні Знам’янки.

Фото без опису Учні мали змогу порівняти реалії подій Другої світової війни та війни на Сході України, що точиться тепер. 

Юнаки замислилися над багатьма сюжетами. Ось один з них. На сучасному фото з Донеччини – дорожній вказівник «Знам’янка – 437 км». Всього 6 годин трасою відділяють нас від рубежу війни. Збережемо пам’ять воїнів Другою світової! Висловімо вдячність сучасним воїнам України!

Відділ культури і туризму
виконавчого комітету Знам’янської міської ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень