Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбувся семінар – практикум з відповідальними особами за правоосвітню роботу підприємств, установ та організацій громад

Дата: 09.12.2021 17:00
Кількість переглядів: 797

Фото без опису09 грудня 2021 року з нагоди відзначення Міжнародного дня прав людини під головуванням керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету Знам’янської міської ради Лілії Меренкової відбувся семінар – практикум з відповідальними особами за правоосвітню роботу підприємств, установ та організацій громади.

До уваги учасників семінару були представлені інформаційні матеріали щодо проголошення Загальної Декларації прав людини, аналіз діяльності системи вторинної безкоштовної правової допомоги, а також актуальні зміни норм чинного законодавства.

Про Загальну Декларацію прав людини та задекларовані нею принципи щодо прав людини та механізми їх захисту у Європейському суді з прав людини розповіла головний спеціаліст юридичного відділу Олена Буріко.

Головний спеціаліст відділу Знам’янського бюро безоплатної правової допомоги Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Кіровоградської області Альона Волохова представила аналіз діяльності системи вторинної безкоштовної правової допомоги у Знам’янській міській територіальній громаді та в області, окреслила перелік питань, з якими переважно звертаються громадяни, а також навела статистику розгляду категорій судових справ.

Начальник юридичного відділу Юрій Данільченко повідомив учасникам семінару – практикуму інформацію про прийняті нормативно – правові акти Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України. Був розглянутий законопроект про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо обліку об’єктів комунальної власності та ведення відповідного реєстру таких об’єктів.

Під час семінару були обговорені актуальні питання карантинних заходів, введених Урядом на території України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень