Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

У Знам’янській міській територіальній громаді відбулася прем’єра документального фільму “Розірви коло” про шлях постраждалих від домашнього насильства

Дата: 03.12.2021 12:49
Кількість переглядів: 826

Фото без описуУ рамках Всеукраїнської акції “16 днів проти насильства”, в приміщенні Центру дитячої та юнацької творчості, відбулася прем’єра документального фільму “Розірви коло” про шлях постраждалих від домашнього насильства.

«Розірви коло» — це історії жінок, кожна з яких змінює своє життя, виходячи з кола насильства. Але ці зміни виявляються довгим та складним процесом роботи над собою та своїми відносинами з навколишнім світом. Від дзвінка в поліцію, життя в шелтері до повернення до самої себе, жінки наважуються пройти цей шлях заради себе та своїх дітей.

Своїми враженнями від перегляду поділилася секретар міської ради Вікторія Зеленська:
Фото без опису- Ми "прожили" історії жінок, які знайшли в собі сили і свідомо змінили, спочатку своє ставлення до ситуації, в якій опинилися, а згодом і своє життя. А скільки ще - не наважуються, або соромляться, або не знають до кого звернутися, або їм нікуди піти, не мають підтримки.  Саме тому Знам'янська міська рада зараз працює над питанням, за підтримки обласної ради, створення в нашій громаді притулку для осіб, потерпілих від насильства.

Вікторія Володимирівна подякувала  за сприяння в показі фільму Знам’янському міському голові Володимиру Сокирку, регіональним координаторкам Анні Зарічній, Наталії Живіцькій, директору ЦДЮТ Геннадію Подвиженко.

Авторкою ідеї фільму є Почесна Амбасадорка UNFPA України Марія Єфросініна.

Фільм знято за підтримки Представництва Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA) у межах реалізації проєкту EMBRACE з протидії та запобігання гендерно зумовленому насильству за підтримки уряду Великої Британії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень