Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося засідання топонімічної комісії

Дата: 29.11.2021 16:21
Кількість переглядів: 905

Фото без описуПід головуванням секретаря Знам’янської міської ради Вікторії Зеленської відбулося засідання топонімічної комісії. Розглянуто звернення громадянки щодо перейменування вулиці Колгоспної у смт. Знам’янка Друга, як таку, що підпадає під вимоги Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні за заборону пропаганди їхньої символіки».

Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні за заборону пропаганди їхньої символіки» передбачав певні терміни для проведення добровільного перейменування об’єктів топоніміки. Знам’янська Друга селищна рада та селищний голова у повному обсязі цього не зробили.

Знам’янська міська рада та міський голова протягом дії повноважень Знам’янської Другої селищної ради та селищного голови не здійснювали контрольні функції за їх діяльністю, які відповідно до чинного законодавства України були окремими органом місцевого самоврядування та головною посадовою особою територіальної громади селища Знам’янка Друга відповідно.

Фото без опису12 червня 2020 року Кабінетом Міністрів України було прийнято розпорядження №716-р «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій громад Кіровоградської області» відповідно до якого затверджено територію Знам’янської територіальної громади та визначено м. Знам’янку її адміністративним центром. До складу території Знам’янської територіальної громади увійшли території Знам’янської, Знам’янської Другої та Петрівської територіальних громад. До складу Знам’янської територіальної громади ввійшли наступні населені пункти: м. Знам’янка, смт. Знам’янка Друга, села Водяне, Петрове, Сокільники та Новоолександрівка. 

25 жовтня 2020 року у Знам’янській міській територіальній громаді відбулися перші вибори. Новообрана Знам’янська міська рада Кропивницького району Кіровоградської області набула повноважень 08 грудня 2020 року, тоді ж було припинено повноваження Знам’янської Другої селищної ради та селищного голови. 

З метою врахування громадської думки мешканців вулиці Колгоспної під час її перейменування, проведено збори громадян за місцем проживання. Мешканцями запропоновано перейменувати вулицю Колгоспну на вулицю Покровську. 

За результатами розгляду заяви щодо перейменування, беручи до уваги протокол мешканців, керуючись Положенням про порядок найменування або перейменування вулиць, провулків, площ, парків, скверів та інших об’єктів на території Знам’янської міської територіальної громади, комісією прийнято рішення винести на розгляд виконавчого комітету та міської ради пропозицію щодо перейменування вулиці Колгоспної на вул. Покровську. Триває підготовка відповідних рішень виконавчого комітету та міської ради.

Секретар топонімічної комісії Наталія БІЛІЧЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень