Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Цьогоріч 1450 безробітних Кіровоградщини пройшли стажування на робочих місцях

Дата: 24.11.2021 11:19
Кількість переглядів: 193

Одним із найбільш дієвих шляхів підвищення конкурентоспроможності безробітних на ринку праці є організація професійного навчання, у тому числі шляхом стажування безпосередньо на робочих місцях.

Стажування безпосередньо на робочому місці є одним із видів послуг, що надає служба зайнятості людям, які наразі є не працевлаштованими, але мають досвід роботи, професійно-технічну або вищу освіту і бажають працювати. Багато людей у пошуках роботи стикаються з нестачею досвіду або втратою кваліфікації у зв’язку з перервою у трудовій діяльності.

«Роботодавець при прийомі на роботу, як правило, віддає перевагу досвідченим фахівцям. Крім того, безробітні, які з різних причин мають значну перерву в роботі, постають перед загрозою психологічних проблем: мають труднощі в адаптації до нового режиму роботи та колективу», – розповіла начальник відділу організації профнавчання Кіровоградського обласного центру зайнятості Вікторія Бернікова.

Роботодавці, піклуючись про ефективність виробництва, побоюються таких труднощів і нерідко відмовляють у прийомі на вакантне місце. Щоб надати можливість роботодавцям підібрати якісні та підготовлені кадри, а шукачам роботи самореалізуватися у професійній діяльності і освоїтися на новому місці роботи, набути або удосконалити практичні знання та вміння, службою зайнятості проводиться така форма організації професійного навчання, як стажування безпосередньо на робочому місці.

До такого виду навчання у цьому році залучено 1450 шукачів роботи Кіровоградщини.

Слід зазначити, що дана форма підвищення кваліфікації є прийнятною як для безробітних, так і для роботодавців. Роботодавцям стажування дозволяє оцінити професійні якості майбутнього працівника, його вміння і здатність опановувати нові технології, а безробітному – ознайомитися з особливостями виробництва, умовами праці, адаптуватись у трудовому колективі, а набуті знання і вміння дають можливість закріпитися на робочому місці.

Таким чином, стажування – це реальний шанс для безробітного отримати оплачувану постійну роботу, а для роботодавця – працівника, який відповідає його вимогам.

Відділ організації профнавчання Кіровоградського обласного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень