Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Міське засідання педагогічної спільноти вчителів предмету «Захист України»

Дата: 18.11.2021 13:46
Кількість переглядів: 809

Складовою системи національного виховання є військово-патріотичне, що передбачає вироблення високого ідеалу служіння народові, готовності до трудового та героїчного подвигу в ім'я процвітання Української держави.

Воно покликане формувати громадянина-патріота, виробляти у нього глибоке розуміння громадянського обов'язку, готовність у будь-який час стати на захист Батьківщини, оволодівати військовими і військово-технічними знаннями, спонукати до фізичного самовдосконалення, а також вивчав ти бойові традиції та героїчні сторінки історії українського народу, його Збройних Сил.

17 листопада 2021 року відповідно до плану комунальної установи «Міський центр професійного розвитку педагогічних працівників» та плану роботи міського засідання педагогічної спільноти вчителів предмету «Захист України» на базі Петрівського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» відбулося засідання вчителів предмету «Захист України» закладів загальної середньої освіти міста.

В ході проведення заходу з привітальним словом виступив директор навчального закладу Рябич Олег Леонідович, привітавши учасників заходу, побажав успіху, натхнення, невтомного творчого пошуку та нових ідей у роботі з дітьми. Продовженням виступу директора стало коротке ознайомлення з історією та традиціями школи.
Привітала учасників заходу і заступник директора з НВР Матущак Світлана Леонідівна. В ході свого виступу зазначила, що навчальний предмет «Захист України» є основним складовим військово-патріотично виховання.
Під час теоретичної частини заходу педагог-організатор Кононенко Ірина Олексіївна    та заступник директора з виховної роботи Караман Катерина Сергіївна ознайомили присутніх з проведеними фізкультурно-оздоровчими, військово-патріотичними заходами, присвяченими видатним подіям у житті України, які представлені елементами військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Дзюнзя Наталія Леонідівна розповіла, як відбувається впровадження Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») в початковій школі Петрівського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів».

В ході практичної частини вчитель предмету «Захист України» Богун Сергій Володимирович продемонстрував учасникам заходу елементи уроку з теми: «Вогнева підготовка: Неповний збір та розбір автомата Калашникова АК-47».

Після обговорення уроку відбулася робоча нарада, в ході якої було ухвалено відповідні рекомендації вчителів предмета «Захист України».

В засіданні міської педагогічної спільноти і нараді взяв участь та виступив консультант комунальної установи «Міський центр професійного розвитку педагогічних працівників» Лисакович Володимир Володимирович, який підводячи підсумки зазначив, що під час занять учні знайомляться із специфікою військової праці, готуються до виконання обов'язків солдата, дізнаються про особливості служби в Збройних Силах України, виховують в собі якості, необхідні майбутньому воїнові. На заняттях з вогневої підготовки надається можливість показати переваги нашої стрілецької зброї.

Дякуємо адміністрації Петрівського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» за сприяння у організації та проведенні заходу (директор  Рябич О.Л.).

Відділ освіти



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень