Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Семінар – практикум з національно-патріотичного виховання «Суть і принципи патріотичного виховання в сучасному українському суспільстві»

Дата: 17.11.2021 15:36
Кількість переглядів: 861

«Патріотичне виховання –це сфера духовного життя, 
яка проникає в усе, що пізнає, робить, до чого прагне,
 що любить і ненавидить людина, яка формується».
В. О. Сухомлинський

Враховуючи суспільно-політичну ситуацію, що склалася в Україні, усе більшої актуальності набуває виховання в молодого покоління почуття патріотизму, відданості загальнодержавній справі зміцнення країни, активної громадянської позиції. Оскільки навчальний заклад має стати для кожної дитини осередком становлення громадянина-патріота України, готового самовіддано розбудовувати країну як суверенну, незалежну, демократичну, правову, соціальну державу.

16 листопада 2021 року на базі навчально-виховного комплексу «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2 – ліцей» було проведено семінар-практикум для педагогічних працівників закладів освіти громади. 

Тема семінару-практикуму «Суть і принципи патріотичного виховання в сучасному українському суспільстві» була обрана з метою вдосконалення роботи педагогів з даного питання, формування ідеологічної компетентності та патріотичного світогляду вчителів, підвищення їх методичного рівня з питань реалізації ідей Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді. 

Під час проведеного заходу консультант комунальної установи «Міський центр професійного розвитку педагогічних працівник» Лисакович Володимир Володимирович в теоретичному блоці семінару ознайомив учасників з основними принципами патріотичного виховання в сучасному українському суспільстві, а під час практикуму відбулося вдосконалення різних форм, прийомів та методів роботи з дітьми з основних напрямів національно-патріотичного виховання учнівської молоді.

Захід відбувся у доброзичливій, невимушеній атмосфері, кожен з присутніх мав змогу стати його безпосереднім учасником.
Дякуємо адміністрації навчально-виховного комплексу «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2 – ліцей» за сприяння у організації та проведенні заходу (директор  Погребняк О.В.).



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень