Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

На Знам’янщині поговорили про насильство

Дата: 15.11.2021 08:06
Кількість переглядів: 833

Фото без опису12 листопада, в приміщенні Знам’янської міської бібліотеки – філія №3, начальником Знам’янського міськрайонного відділу філії Центру пробації в Кіровоградській області Мариною Марулою спільно з спеціалістом «Знам’янського бюро правової допомоги» Маргаритою Бурлакою, проведено захід присвячений Міжнародному дню боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, який відзначається  25 листопада.

Дата 25 листопада була вибрана в пам’ять про сестер Мірабаль – політичних активісток, забитих до смерті палицями таємною поліцією за наказом диктатора Домініканської Республіки Рафаеля Трухільо в 1960 році.

ООН зазначає, що жінки і дівчатка піддаються насильству, як у мирний час, так і під час збройних конфліктів, – з боку держави, суспільства, родичів. Насильство щодо жінок не обмежене рамками будь-якої конкретної політичної або економічної системи. Воно існує в будь-якій країні, не визнає кордонів матеріального добробуту, раси і культури. Структури домінування, на яких ґрунтується насильство, глибоко вкорінені в суспільстві. Досвід або загроза насильства повсюдно перешкоджають жінкам в повній мірі здійснювати свої права людини і користуватися ними.

Не залишають, також, байдужим слова-послання Генерального секретаря: «Насильство у відношенні жінок заподіює невимовні страждання, горе сім’ям, від якого страждають і старий, і малий, і доводить громади до зубожіння. Воно не дозволяє жінкам використовувати всі свої потенційні можливості, обмежує економічне зростання і підриває розвиток».

Окремою ціллю відзначення  Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, є підкреслення факту, що розмах та істинна природа проблеми часто є прихованими, замовчуваними, табуйованими.

Марина Марула,
начальник Знам’янського МРВ 
філії ДУ «Центр пробації» в
Кіровоградській області 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень