Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Міські заходи із вшанування подвигу учасників Революції Гідності у 2021 році

Дата: 09.11.2021 15:23
Кількість переглядів: 842

Фото без описуВідповідно до Указу Президента України від 13.11.2014 № 872 21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи.

З нагоди відзначення у 2021 році Дня Гідності та Свободи, з метою гідного вшанування громадянської мужності учасників подій Революції Гідності у відстоюванні прав людини та європейського майбутнього України, на території Знам’янської міської територіальної громади відбудуться відповідні заходи, які затверджені розпорядженням Знам’янського міського голови Володимира Сокирка від 4 листопада 2021 року №171 «Про затвердження плану заходів із вшанування подвигу учасників Революції Гідності у 2021 році»

21 листопада 2021 року об 12.00 заплановано покладання квітів до пам’ятного знаку «Героям, загиблим за свободу і незалежність України» та хвилина мовчання за загиблими Героями Небесної Сотні з дотриманням карантинних вимог.
З метою увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні, закладами загальної середньої освіти громади протягом листопада 2021 року реалізуються відповідні тематичні просвітницькі заходи, а саме проведення:   уроків мужності «Ми – нація, що пам'ятає», «Герої завжди поміж нас»;  флешмобів «Єднаймося – бо ми того варті!», «Україна єдина!», «Символ Гідності та Свободи України»;  відео флешмобу «Що таке гідність?»;  конкурсу «Наш символ Гідності та Свободи»; інформаційних перерв «Майдан − шлях до свободи», «Пам’ятаємо подвиг героїв Небесної сотні»; години спілкування: «Хто такий патріот?», «Небесна Сотня. Герої, які змінили хід історії України», «За мир у всьому світі – це значить за життя!», «День Гідності і Свободи – крок у Європу», «Україна гідна свободи», «За Україну! За її свободу!»; уроків-диспутів «У нашій пам'яті вони залишились назавжди», «Свобода та людська гідність», «За мир в Україні, за гідність кожної людини!»; проведення круглих столів «Революція Гідності – захист  демократичних цінностей та національних інтересів нашої держави», «Причини початку Революції Гідності в Україні»; виставок дитячих малюнків « Я славлю свою рідну Україну», «Навіки слава Україні, героям слава віки!»; випуск інформаційних буклетів «Ми – українці і цим пишаємось!», «Вони пройшли крізь вогонь і зброю», «Пам’яті героїв Майдану»; перегляд документальної хроніки з наступним обговоренням «Небесна сотня. Зима, що нас змінила», «Революція гідності. Майдан», Спецпроект ICTV«Революція Гідності», «Євромайдан на уроках історії»; виставок публікацій у шкільних бібліотеках «Пам’ятаємо Героїв Небесної Сотні», «Революція Гідності. Як це було?»; оформлення інформаційних стендів «Україна починається з кожного з нас»,  «Ми є народ, якого не здолати»;проведення вечору-реквієму «Небесні сини», «Вони боронили Україну», «Майдан в моїм серці», поновлення пам'ятних куточків «Запали свічку Пам'яті».

У міському краєзнавчому музеї та  бібліотечних закладах до відзначення Дня Гідності та Свободи у листопаді 2021 року проводяться відповідні тематичні заходи,  а саме: відео-хвилини пам’яті на уроках музичної літератури для учнів 4-7 класів, урок історичної пам’яті «За покликом Свободи та думкою про Європу» - з демонстрацією слайд-презентації «21 листопада – восьма річниця від початку Революції Гідності», тимчасова експозиція  «Євромайдан – громадянське пробудження України» - експозиція документальних і фотоматеріалів музею, виховна година «У їхніх серцях жила Україна», історична панорама «Україна – територія гідності і свободи», книжкова виставка «Героїв країна – моя Україна», тематична полиця «Україна: Незалежність, Гідність, Свобода», перегляд презентації «Ми гідні бути українцями!», «Ми гідні бути українцями!», книжково- ілюстративна викладка «Майдан. Простір гідності, свободи і єднання», година пам’яті «Свобода у кожному серці». 

Участь дітей у відповідних заходах дає нам впевненість у завтрашньому дні, дає надію на світле і мирне майбутнє нашої держави, виховує з маленьких хлопчиків та дівчаток справжніх, впевнених і сміливих патріотів неньки-України! Єднаймося – бо ми того варті! Слава Україні! Героям Слава!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень