Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулася зустріч Знам’янського міського голови Володимира Сокирка з нащадком Шевченкового роду Яніною Шкодою

Дата: 03.11.2021 14:47
Кількість переглядів: 812

Фото без описуВідбулася зустріч Знам’янського міського голови Володимира Сокирка з  нащадком Шевченкового роду Яніною Шкодою з нагоди непересічної події в історико-культурному житті  громади, а саме: передачі міському краєзнавчому музею безцінного архіву матеріалів краєзнавця, почесного громадянина міста, нащадка Шевченкового роду В’ячеслава Євгеновича Шкоди. 

Його донька Яніна Шкода, вшановуючи пам'ять свого батька,  вирішила зробити цей цінний дарунок  з метою популяризації і розвитку музейної справи та створення сучасного музею -  осередку історико-культурної спадщини нашого міста і краю, який стане туристичним магнітом і родзинкою як для гостей міста так і для його мешканців, адже фонди музею збагатились безцінними раритетами кінця ХІХ поч. ХХ ст.  

Старовинні фото видатних діячів української культури і мистецтва, листівки, стародруки та рідкісні видання, листи відомих людей, документи і матеріали з історії міста і краю. 

Серед цих раритетів є скарби загальнонаціонального значення - оригінал фото Тараса Фото без описуШевченка, рідкісний Кобзарь видання 1879 року з малюнками Сластіона,  безцінні листівки Василя Доманицького до Олени Требінської, оригінальні фото корифеїв українського театру, рукописний щоденник Миколи Садовського та багато іншого.

В ході зустрічі обговорювались питання не тільки цінності колекції, а і важливість її збереження, популяризації та створення належних умов для реалізації всього історико-культурного потенціалу, який віднині є у фондах музею, адже такі раритети піднімають статус та надають нові можливості розвитку не тільки культурній, а і іншим сферам життя громади.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень