Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Година пам’яті «Пам’ять людська не забуде»

Дата: 28.10.2021 13:26
Кількість переглядів: 1276

Фото без описуДо Дня визволення України від нацистських загарбників в міську бібліотеку-філію №3 були запрошені юні користувачі бібліотеки на годину пам’яті «Пам’ять людська не забуде».

Минає час, але пам’ять про події Другої світової війни, яка принесла на нашу землю стільки болю та крові, не повинна ніколи зникнути.

За підрахунками істориків, у ході воєнних дій на території України загинуло близько трьох мільйонів воїнів, понад два мільйони українців було вивезено для примусової праці до Німеччини під час окупації. На території України цілком чи частково було зруйновано понад 700 міст і 28 тисяч сіл, близько 10 мільйонів людей залишились без даху над головою, знищено понад 16 тисяч промислових підприємств.

Ми пам’ятаємо усіх тих, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню України від нацистів, у серці кожного з нас жива пам’ять про неоціненний внесок українців у спільну перемогу в цій жахливій війні. Тим, хто загинув і тим, хто вижив у пеклі 40-х ми зобов’язані всім, що маємо сьогодні.

Відділ культури і туризму 
виконавчого комітету Знам’янської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень