Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

У Знам’янській міській територіальній громаді створили креативний культурний арт-простір «Поетична Знам’янка»

Дата: 26.10.2021 09:32
Кількість переглядів: 1217

Фото без описуДнями, у центральній частині міста відкрили креативний культурний арт-простір «Поетична Знам’янка». Цей спільний проєкт реалізовано за сприяння Знам’янського міського голови Володимира Сокирка та за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні.

Мета проєкту: популяризація української мови і літератури, збереження і примноження культурної спадщини.

На зазначеній локації поряд з лавочками у формі розгорнутої книги розташувалися вірші відомих українських поетів, поетів-знам’янчан і мешканців Знам’янської міської територіальної громади, які взяли участь у проєкті.

Знам’янський міський голова Володимир Сокирко звертаючись до присутніх підкреслив, що міська влада і надалі буде підтримувати подібні ініціативи.

«Плекаймо ж розвиваємо та пишаємося нашою українською мовою, українським письмом, зміцнюймо наше духовне надбання предків», - зазначив очільник громади.

Присутня на заході помічниця-консультант народного депутата України Олеся Довгого Анна Трубаченко привітала з відкриттям нової культурно-мистецької локації та відмітила естетичне поєднання елементів арт-простору.

Автор проєкту Віталій Зайченко висловив слова вдячності міській владі, майстру-ковалю Вадиму Кучеру і його команді, партнерам та учасникам проєкту. 

«Спочатку була ідея, яка вже потім трансформувалася у проєкт, який і переміг у обласному конкурсу грантів і отримав фінансування від Європейського Союзу та Британської Ради в Україні. Слід відмітити, що загалом участь у обласному конкурсу грантів приймало 25 проєктів від населених пунктів усієї Кіровоградської області. І лише вісім з них стали переможцями», - говорить ініціатор проєкту.

Під час відкриття перехожі мали змогу не тільки ознайомитися з віршами, послухати лірічну, романтичну музику, а й помилуватися виставками робіт знам’янських художників, фотографів, майстрів «Hand-made». 

За активну участь у створенні креативного культурного арт-простору "Поетична Знам’янка" тематичні подарунки і подяки отримали мешканці міської територіальної громади: Ольга Асманова, Ольга Шелудько,Микола Ярчихін, Тетяна Бартова, Тетяна Тащян, Надія Котова, Галина Рогова, Олександр Архангельський, член Національної спілки письменників України, Тамара Стеблевська, Алла Романова, родина Анатолія ЗАГРАВЕНКО, почесного громадянина м.Знам’янка (посмертно), члена Національної спілки письменників України, лауреата премій імені Юрія Яновського та Євгена Маланюка., ГО "Гурт ковалів" (гол. Вадим Кучер).



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень