Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

На Знам’янщині розпочато реалізацію програми Президента України Володимира Зеленського«Зелена країна»

Дата: 25.10.2021 10:40
Кількість переглядів: 941

Фото без описуЗгідно з Указом Президента України Володимира Зеленського «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів» у державі цього року започаткована реалізація екологічної ініціативи «Масштабне залісення України».

Ініціатива передбачає збереження та відтворення лісів, збільшення їх площі. Зокрема, у планах висадити на території України 1 мільярд дерев у найближчі три роки. За 10 років площа лісів має зрости на 1 мільйон гектарів.

На Знам’янщині в рамках в рамках програми Президента України «Зелена країна» заплановано проведення низки заходів з лісовідновлення, лісорозведення та озеленення населених пунктів, спрямованих на поліпшення комунікації з громадськістю, підвищення іміджу лісової галузі та виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи.

Лісівники Чорноліського лісгоспу на даний час провели низку заходів з озеленення навчальних закладів наших об’єднаних територіальних громад. Вже озеленені 10 шкіл та садочків і ця робота продовжуватиметься надалі.

23 жовтня на території Богданівського лісництва відбулась громадська Акція з масштабного заліснення в рамках програми «Зелена країна». В заході взяло участь керівництво Знам’янської міської ради на чолі зі Знам’янським міським головою Володимиром Сокирком, представники Дмітрівської сільської територіальної громади, Суботцівської сільськлї територіальної громади, вихованці учнівських лісництв, якими опікується Чорноліськй лісгосп. Загальна кількість учасників заходу, за підсумками реєстрації, склала 106 осіб.

Учасники Акції отримали коротку інформацію про програму Президента з масштабного заліснення та майстер-клас з висаджування сіянців від головного лісничого  Олега Яценка. Дружньою родиною любителів природи заказник «Чорноліський» наповнився 2 тисячами  молодих саджанців дуба звичайного та клена гостролистого. Протягом заходу учасники створили лісові культури на площі 0,6 га. Кожний з учасників посадив свій саджанець з надією привести сюди своїх нащадків і  показати дерево, висаджене власноруч.

Загалом, у рамках програми «Зелена країна» у найближчі 3 роки заплановано висадити на території України один мільярд дерев. На спеціальному сайті, який доступний за посиланням https://zelenakraina.gov.ua/, можна відслідковувати хід висадки лісу по окремих регіонах нашої держави.
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень