Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

«Покрова – берегиня роду».

Дата: 18.10.2021 14:37
Кількість переглядів: 842

Фото без описуПокрова Пресвятої Богородиці – це свято всього християнського люду. Свято Покрови – одне з найулюбленіших у народному календарі. Покрова покриває землю листям або сніжком, а дівчат – вінцем та жіночою хусткою. Богородиця – Покрова це - покровителька жінок, богиня милосердя, покровителька працелюбності та майстерності, родючості та животворної жіночої сили.

14 жовтня було проголошено Днем Українського козацтва. Для козаків свято Покрови було найбільшим значущим святом, вони вірили, що свята Покрова охороняє їх, а Пресвяту Богородицю вважали своєю заступницею і покровителькою. Історія українського козацтва – це одна з найвеличніших сторінок життя українського народу. Також, 14 жовтня українці святкують День захисників і захисниць України.

Тож, напередодні святкування Дня захисників та захисниць України,Дня українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці у приміщенні виконавчого комітету відбувся показ унікальної колекції українських суконь від Наталії Леонової (ательє «Модистка»), які були виготовлені на замовлення Нестерової Анни для показу на Міжнародному конкурсі молодих дизайнерів «Печерські каштани».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень