Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Сімейні форми виховання дитини - шанс врятувати родину!

Дата: 04.10.2021 13:05
Кількість переглядів: 889

Фото без описуПро те, що державні заклади – не найкраще місце для виховання дітей, говорять давно. Тому керівництвом держави визначено важливе завдання: забезпечити належні умови для виховання дітей, які опинилися без батьківської опіки, саме у сімейному оточенні, в атмосфері щастя, любові і розуміння. Кожна дитина мріє про щастя та хоче жити у повноцінній люблячій родині. Діти-сироти як ніхто потребують підтримки та допомоги, вони самотні та зневірені, позбавлені найпростіших людських радостей. Саме тому так важливо подарувати їм тепло, турботу та любов. 

29 вересня, в рамках роботи Мобільного консультативного пункту, Кіровоградським обласним центром соціальних служб було відвідано Знам'янську міську територіальну громаду. 

Заступником директора Кіровоградського обласного центру соціальних служб Оленою Коваленко було проведено супервізію сімей патронатних вихователів. Сімейний патронат допомагає дітям, чиї батьки деякий час не можуть опікуватися ними в силу різних життєвих обставин. Саме на патронатних вихователів покладається надання комплексної послуги, що передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини, яка опинилася у складних життєвих обставинах. Проведення супервізії та надання професійної підтримки даним сім’ям є вкрай необхідною роботою для попередження емоційного вигорання та збереження даного ресурсу.

Спеціалістами Знам’янського міського центру соціальних служб спільно із начальником  Відділу методичної та інформаційно-аналітичної роботи Вітою Уманською також було здійснено відвідування дитячих будинків сімейного типу, які функціонують на території нашої громади.  На даний час на території Знам’янського міської територіальної громаді функціонує 2 прийомні сім’ї та 8 дитячих будинків сімейного типу в яких виховується 64 дитини. 

«Візьміть дитину у родину!» - не просто гарний вислів. Це можливість зробити життя дитини більш світлим і радісним, подарувати маленькому сердечку тепло, надію та впевненість у майбутньому. Зробити це можна, ставши патронатними вихователями, прийомними батьками та батьками-вихователями. Тож, якщо Ви небайдужі до дитячих доль та хочете взяти на виховання та спільне проживання дитину-сироту або дитину, позбавлену батьківського піклування, сміливо звертайтесь до Знам’янського міського центру соціальних служб! Ми допоможемо, відповімо на усі питання та надамо вичерпну інформацію.

Знам’янський міський центр соціальних служб
Наша адреса: м. Знам`янка, вул. Михайла Грушевського, 17
e-mail: mcsssdm_znam@zn-rada.gov.ua
( (8-05233) 7-43-61

Начальник відділу соціальної роботи 
Знам’янського міського центру
 соціальних служб                                                                                          Ольга КРУК

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень