Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбувся семінар – практикум з відповідальними особами за правоосвітню роботу підприємств, установ та організацій громади

Дата: 24.09.2021 15:35
Кількість переглядів: 885

Фото без описуВідбувся семінар – практикум з відповідальними особами за правоосвітню роботу підприємств, установ та організацій громади.

До уваги учасників семінару були представлені для вивчення інформація щодо актуальних змін норм чинного законодавства, аналіз практики Верховного Суду України про застосування строків в адміністративному процесі, окреслено проблемні питання захисту дитини від кіднепінгу.

Начальник юридичного відділу Юрій Данільченко повідомив учасникам семінару – практикуму інформацію про прийняті нормативно – правові акти Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України. Були розглянуті зміни до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо особливостей утворення старостинських округів, затвердження кандидатів на посаду старости, повноважень старости, зміни щодо запровадження цифрових паспортів громадянина України та інші. 

Питання про застосування строків в адміністративному процесі доповідала головний спеціаліст юридичного відділу Олена Буріко. Увагу учасників семінару – практикуму було зосереджено на правозастосовній практиці Верховного Суду України норм Кодексу адміністративного судочинства, Кодексу законів про працю України та Цивільного кодексу України щодо строків звернення суб’єктів до суду за захистом порушеного права. 

Головний спеціаліст відділу «Бюро правової допомоги» Маргарита Бурлака окреслила проблему «кіднепінгу» (викрадення дітей). Зазначила норми Кримінального кодексу України, які передбачають відповідальність за вчинення такого злочину. Навела аналіз судової практики розгляду кримінальних справ щодо викрадення дітей.

Під час семінару були обговорені актуальні питання карантинних заходів, введених Урядом на території України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень