Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Як встановлюється заробітна плата у разі втрати документів про заробітну плату (дохід)

Дата: 20.09.2021 13:35
Кількість переглядів: 299

Трапляється, що людина прийшла в пенсійний фонд, щоб оформити пенсію, але не має документів про розмір зарплати для обчислення розміру пенсії. 

В основному це стосується періодів трудової діяльності до 1 січня 2004 року – коли набрав чинності Закон України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Якщо особа з 1 січня 1998 року працювала офіційно, сплачувала податки зі своїх доходів до бюджету держави, роботодавець подавав персоніфіковані звіти до ПФУ, – то тоді особа зможе отримати інформацію про свою заробітну плату (доходи). 

Якщо ж заробітна плата отримувалась особою до 1 січня 1998 року та така інформація відсутня у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків і Державному реєстрі загальнообов’язкового державного соціального страхування, то вона визначається виходячи з розміру середньої заробітної плати за відповідною професією (посадою) на підприємстві, в установі, організації, що склалася в кожному місяці роботи, за який втрачено документи про нарахування та виплату заробітної плати (доходу) − за наявності підприємства, де працювала особа, або їх правонаступника. 

За відсутності відповідної професії (посади) враховують розмір середньої заробітної плати за аналогічною професією (посадою).

У випадку ж повної втрати первинних документів про нарахування та виплату заробітної плати (доходу) за відповідний період вона визначається за відповідною професією (посадою) на зазначеному підприємстві, в установі, організації за календарний рік, що передує року, з якого призначається пенсія.

У детальній консультації на сайті дізнаєтесь, як отримати документи про розмір зарплати, якщо: 
Якщо підприємство, де працювала особа, ще існує або ж є його правонаступник.
Якщо підприємство ліквідовано або реорганізовано.
Якщо документи не передавались до архівних установ.
Консультація на сайті: https://cutt.ly/Lm8qqbV
Консультацію підготовлено Броварський місцевий центр з надання БВПД
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень