Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області інформує

Дата: 15.09.2021 13:49
Кількість переглядів: 1198

Перший подих осені – просто щастя після спекотного літа. З усіх пір року осінь пропонує людині найбільше і вимагає найменше. Зелені насадження, які є окрасою будь якої садибної ділянки, збагачують киснем повітря, яким ми дихаємо, восени вибухають новими яскравими барвами.

Але листя після опадання створює для господарів певні проблеми. Добрі господарі за наявності місця компостують листя та використовують як цінне добриво. За відсутності такої можливості вивозять листя на міське місце видалення твердих побутових відходів. Але достатньо прикладів коли листя, гілля, інший непотріб спалюється. Це має масовий характер, в населених пунктах, у тому числі в центрі міста. Так чинять і власники приватних садиб, і організації, заклади, колективи яких прибирають власні та закріплені території. Щовечора можна спостерігати димову пилену над будинками. Слід пам’ятати, що забруднення приземного шару атмосферного повітря спричиняє погіршення стану здоров’я у людей із захворюваннями серцевої та легеневої системи, у першу чергу людей похилого віку.

Нагадуємо, що ст. 19 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» передбачено виконання керівниками підприємств, установ та громадянами заходів щодо запобігання та усунення причин забруднення атмосферного повітря.

Порушення Закону веде до відповідальності в тому числі адміністративної.

Статтею 77-1 Адміністративного кодексу встановлено штрафи на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті ж самі дії в межах природно-заповідних територій та об’єктів тягнуть за собою накладання ще більших штрафів.

Так, що будемо уважними до своїх сусідів, громадян міста.

Пам’ятайте, що населені пункти, в яких мешкаємо – наш спільний дім.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень