Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Вони віддали життя за право свого народу жити вільно

Дата: 29.08.2021 22:35
Кількість переглядів: 2372

Фото без описуСьогодні, 29 серпня, Україна відзначає День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність,
суверенітет і територіальну цілісність своєї держави.

У Знам’янській міській територіальній громаді відбулося відкриття Дошки пам’яті загиблим знам’янчанам, які загинули під час виконання військового обов’язку захищаючи цілісність та суверенітет України, щоб зберегти пам’ять про їх героїзм та самопожертву. Ця ініціатива належить знам’янському міському голові Володимиру Сокирку.
Тож, першочергово ведучі надали слово Володимиру Феліксовичу. “Наша країна сьогодні переживає непрості часи. На сході іде війна. Ми вшановуємо пам’ять про своїх Героїв-земляків. Віктор Голий, Дмитро Цуркан, Катерина Носкова, Сергій Капелюха, Дмитро Єфремов, Дмитро Кісліченко, Сергій Трубін, Коваль Юрій... Вічна Пам’ять Героям!
Немає більшого горя чим втратити власну дитину. Ми відкриваємо Дошку пам’яті, щоб кожен з нас міг вклонитися Героям, які віддали власні життя за те, щоб усі ми жили в мирі та злагоді, могли спокійно працювати, навчатися і просто жити повноцінним життям. Чи можна передати біль і горе втрати рідного сина, доньки, чоловіка чи брата. Вони загинули, як Герої захищаючи свою державу. Ми дякуємо їм за подвиг і самопожертву, у наших серцях вони будуть жити завжди. Слава Україні!”, - зазначив Володимир Феліксович.
Присутні вшанували пам’ять земляків хвилиною мовчання.
Освятив Дошку пам’яті настоятель Храму Успіння Пресвятої Богородиці Української-грекокатолицької церкви о. Іван. В своїй промові настоятель підкреслив, що немає слів якими можна підтримати батьків та рідних. Але сьогодні ми зібралися щоб усвідомити багато, але захищати територію, суверенітет ми мусимо. Подякував батькам за виховання дітей, і всім захисникам України. Ми всі разом можемо будувати сильну і міцну державу, нашу Україну.
Міський голова Володимир Сокирко, секретар міської ради Вікторія Зеленська, заступник міського голови з питань виконавчих органів Ліана Пересадченко, керуючий справами (секретар) виконавчого комітету міської ради Лілія Меренкова, радник міського голови Володимир Мухуров, керівники та представники відділів виконавчого комітету, депутати міської ради, воїни АТО, громадські організації: "Знам'янське об'єднання Майдан", "Знам'янська спілка ветеранів АТО", "Знам'янська міська організація ветеранів України", "Повернення до життя", "Центр громадських ініціатив -Разом", волонтери, громада міста вшанували воїнів, які на Сході країни віддали власне життя за свою державність і на знак шани і поваги, вічної пам’яті поклали живі квіти до меморіалу ДОШКИ ПАМ’ЯТІ.
Ведучі запросили всіх присутніх до пам’ятного знаку “Героям загиблим за свободу і незалежність України” на мітинг-реквієм.
Учасники заходу переглянули виставку фотографій загиблих Героїв, яку організувала та розмістила біля ДОШКИ ПАМ’ЯТІ громадська організація “Знам’янське об’єднання МАЙДАН” (голова Наталія Тишкевич). Волонтери ГО "Знам'янське об'єднання "Майдан" підготували світлини наших воїнів - земляків, яких вже в мирному житті наздогнала війна , забравши спочатку здоров'я ... 
Пам'ятаємо про сотні полеглих в цій жорстокій війні.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень