Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Знам'янчани відсвяткували 30-ту річницю незалежності України

Дата: 25.08.2021 13:45
Кількість переглядів: 1265

Фото без опису24-го серпня, вся Україна відзначає знакове свято — 30-ту річницю своєї незалежності – це найбільше національне свято. Вперше за тисячолітню історію, на карті світу постала держава під назвою «Україна». Незалежність є найціннішим скарбом, найвищим досягненням і найвагомішим надбанням, здобутим поколіннями українців.

В цей знаменний день, з самого ранку, релігійними громадами були відслужені молебні "В ім'я процвітання України". Святкові заходи розпочалися з велопробігу у вишиванках. Знам’янська міська територіальна громада приєдналася до Національного рекорду із наймасовішого он-лайн виконання Державного Гімну України.

Фото без описуУ рамках святкування 30-ї річниці Незалежності України у міському парку відпочинку для малечі працювали дитячі атракціони, проводились ігрові, спортивні, розважальні програми: водяні бої, майстер-класи з декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, перегони на самокатах, дитячий аквагрим, виставка майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, фотозона, співочий мікрофон та інше.

О 17 годині відбулося прекрасне дійство - парад вишиванок. Більше сотні людей - мешканців Знам’янської міської територіальної громади одягнули вишиванки та пройшли урочистою ходою центральною вулицею міста. Розпочалася хода від Площі Героїв Майдану й завершилася у міському парку відпочинку. На початку тінистої алеї, мешканців зустрічала фотовиставка "Будні Фото без описуАТО", яку волонтери ГО «Знам'янське об'єднання Майдан» почали збирати ще у 2015 році, яка оновилася новими фото наших земляків-захистників. Нині виставка налічує близько 250 фото і продовжує наповнюватися. 

Святкування театралізовано-музичного свята «Як у нас на Україні» розпочалося українським гопаком у виконанні яскравого та енергійного зразкового аматорського хореографічного колективу «Веселка» (кер. Т. Часник). Лунали слова ведучих про головне свято країни 30-у річницю незалежності України.

Привітав зі святом громаду міський голова Володимир СОКИРКО.

Це свято пам’яті про цілі покоління наших предків, що творили націю і боролися за державність, а також день, коли варто відзначити наших новітніх Героїв, які тримають небо над Україною!

Ми з вами повинні зробити все, щоб наповнити незалежність нашої країни справжнім змістом, докласти максимум зусиль і снаги, аби наблизити розквіт України.

Фото без описуБажаю міцного здоров’я, гарного настрою, радості, щастя, віри у щасливе майбутнє нашої громади та України! Слава Україні!, - зазначив очільник міста.

Всі присутні вшанували пам’ять загиблих воїнів хвилиною мовчання.

Міський голова Володимир СОКИРКО урочисто вручив дипломи та подарунки десяти іменинникам, які народились 24 серпня в день незалежності України протягом 30 років. Відзначили Вікторію МОІСЕЄНКО та Людмилу МОЧАР, які є ровесниками незалежної України. Ця патріотична акція «Народжені незалежними» була започаткована відділом культури і туризму.

Відзначили й майстринь які випікали солодку мапу України – проєкт Знам’янської міської ради спільно з громадською організацією «Жіночий Дзен». Мапа-пазл України розміром 1.62м*1.02м, яка складалася із 315 смачних частинок-пряників. Карту випікали та прикрашали: Надія Акар, Аліна Старіченко, Світлана Іваненко, Наталя Черкас, Карина Корнієнко, Ніна Рогова, Яна Гончаренко, Олеся Штокайло, а потім пригощали найменших гостей свята.

Подарунком для нагороджених та всіх присутніх лунала пісня «Україна Єдина» у виконанні Вероніки Запісочної (вокальна студія «Melos» кер. Р. Павловський) та зразкового колективу Фото без описусучасного танцю «Екстраверт» (кер. М. Стукаленко).

Всіх знам’янчан було запрошено на фестиваль «ВАРЕНИК ФЕСТ».

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень