Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Сімейний похід

Дата: 05.08.2021 08:56
Кількість переглядів: 1317

Фото без опису4 серпня 2021 року радником міського голови Володимиром МУХУРОВИМ за дорученням Знам’янського міського голови Володимира Сокирка було започатковано та здійснено перший міський туристично-патріотичний захід «Сімейний похід» для ветеранів АТО/ООС Знам’янщини та їх дітей.

Мета заходу: активний відпочинок ветеранів АТО/ООС та їх дітей, спілкування, знайомство та зближення!
Протяжність маршруту 14 кілометрів.
Екскурсію розпочали з музею, де учасники походу оглянули чотири експозиційні зали: історія міста", "За Українську державність", "Етнографія", "Кобзарева світлиця". 
Далі за маршрутом рухались на південну сторону міста до кінцевої точки - Шеретин ліс. На шляху зупинялись і слухали цікаві розповіді про найцікавіші історичні локації міста: історичне середмістя, перша вулиця (проспект Шкільний), найстаріші будівлі Знам'янки, залізничний міст, який з'єднує південну і північну частини міста, що розділені залізницею, історія найстарішого і найбільшого залізничного підприємства міста - локомотивного депо, історія про дві пам'ятки архітектури - будівля пожежної частини станції Знам'янка та Будинок відпочинку локомотивних бригад, згадали історію виникнення та функціонування навчального закладу, що готує фахівців-залізничників.
Завершили екскурсію в мальовничій частині міста, де мережа ставків межує з Шеретиним лісом та розкриває таємниці найдавнішої історії часів скіфів та чорнолісців, які існували ще в ІХ-III ст. до н.е. на території сучасної Знам'янщини.
У Шеретиному лісі на нас чекали цікаві розваги для молоді: орієнтування на місцевості, навісна переправа, розгортання та встановлення наметів, цікаві ігри, смаколики, смачний куліш, нагородження.
Вдячність за допомогу в організації заходу та смачний куліш Петру Швайку та його спортивно-туристичному гуртку.


Радник міського голови
Володимир МУХУРОВ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень