Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Заходи до Дня міста

Дата: 03.08.2021 18:10
Кількість переглядів: 973

Фото без описуДень народження міста – це особливий день, і тому відділ культури і туризму (начальник С.Бабаєва), міський Палац культури (директор Н.Альошина) відповідально і творчо готувалися до свята.

Урочисто зустріли учасників параду Наречених та гостей свята біля Арт-об’єкту «Я люблю Знам’янку» ведучі (В.Кравченко, заввідділом дозвілля та роботи з молоддю МПК, та В.Ткаліч, учасник народного аматорського театрального колективу «Діалог» МПК) та міський голова В.Сокирко, який привітав присутніх зі святом, а учасниці параду отримали не лише компліменти, а й подарунки. Музичною окрасою стала пісня на честь свята у виконанні Р. Павловського (керівника студії вокального співу «Melos» )під супровід хореографічної композиції учасників зразкового аматорського хореографічного колективу «Веселка» (хореограф Т.Часник). А ще пролунав вірш про герб міста, який написав О.Моліс. Протягом усього свята у міському парку лунали вірші учасників клубу любителів поезії «Поетичний Олімп» (кер.В.Кравченко)
Фото без описуА потім присутні завітали на «Музичну платформу», де глядачам подарували свою творчість народний аматорський хор «Джерело» Локомотивного депо Знам’янка (кер.В.Кулик), солістки студії вокального співу «Melos»: Н.Дернова, О.Михайлова та Л.Ковтун, солістка БК смт Знам’янка Друга – Г.Рибнікова, педагогічний квартет та вихованці ДМШ ім.М.Лисенка.
Насиченою була робота і міської асоціації народних майстрів та самодіяльних художників «Промінь» міського Палацу культури (керівник В.Кравченко). Виставка майстрів стала одним із яскравих моментів Дня міста, адже було представлено і картини, і вишивки, і роботи в стилі «канзаши», і роботи hand made, різноманітні жанри ужитково-прикладного мистецтва. Цього разу у виставці взяли участь 22 майстри. Талановиті і творчі учасники асоціації постійно дивують своїми роботами знам’янчан, а для тих хто не встиг переглянути виставку ми запрошуємо до міського Палацу культури на постійно діючу виставку майстрів асоціації «Промінь» , де можна не лише переглянути роботи, а й замовити чи то для себе, чи то для друзів подарунки.
День міста є надзвичайно важливим святом для усіх містян і тих, хто проживає зараз у ньому, жив раніше, чи просто відвідував колись Знам’янку, — для всіх тих, хто любить наше місто і пишається ним. 
Фото без описуПрацівники міських бібліотек подбали, щоб всім відвідувачам було цікаво, щоб всі отримали позитивні враження та нову інформацію.
Кожен, хто любить своє місто, повинен знати його історію. Напередодні Дня міста працівники центральної бібліотеки запропонували своїм користувачам інформаційний марафон, до якого ввійшли:  Екокруїз «Чарівність рідної землі», Кіноафіша  «Істоpичні будівлі із загадковими долями» та «Містична Знам’янка: Чорне озеро». Цікаву інформацію про своє рідне місто присутні отримали із книг та буклетів виготовлених бібліотекарями.
В бібліотеці-філії №1 пройшла вікторина «Разом з нами ти пограй – краще знатимеш свій край». Діти із задоволенням відповідали на запитання про улюблене місто, мали змогу перевірити свої знання про рідний край, а від бібліотекаря дізнались багато цікавого про історію, архітектурні пам’ятки та видатних людей – наших земляків, які проживали та проживають у Знам’янці – місті залізничників
Фото без описуФрістайл гру «Як я знаю рідний край» і настільну гру-квест «Мандруй Знам’янкою» запропонували мешканцям селища Знам’янка Друга працівники бібліотеки-філії №2. У першій з ігор треба було відповісти на запитання, пов’язані з історією та сьогоденням міста. А друга захопила дітей і дорослих мандрівкою, адже їм треба було пройти маршрут відомими місцями нашого міста (такими як Водолікарня, Міст, Площа Героїв Майдану»), збирати картки та оминати пастки. Особливу атмосферу в бібліотеці створювала виставка робіт Жанни Захаренко «Політ моїх фантазій», приурочена до Дня народження міста.
Ряд заходів до Дня народження міста проведено працівниками бібліотеки-філії №3.  Всі охочі змогли прийняти участь у  онлайн - вікторині «Чи знаєте ви рідне місто», для маленьких  користувачі бібліотеки організовано конкурс малюнків «Краса мого міста» та бібліоквест "Чи знаєш ти своє місто?".
Свою цікавинки приготував і музей. Місцеві та гості Знам’янки переглядали музейну виставку світлин "Трудове серце рідного міста", грали в настільну квест-гру "Мандрівка Знам'янкою", збирали краєзнавчі пазли, розмальовували найцікавіші історичні об'єкти  рідного міста. Святкувати День міста з музеєм пізнавально і цікаво!

Відділ культури і туризму
виконавчого комітету Знам’янської міської ради

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень