Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Знам’янка відзначила своє 152-річчя!

Дата: 03.08.2021 18:23
Кількість переглядів: 1377

Черговий День міста Знам’янка, який відбувся 1 серпня 2021 року, для його мешканців,  та гостей — вилився в подію, коли, напевно, кожен житель відчув себе часточкою єдиної Знам’янської родини.

І треба сказати, місто з успіхом відзначило своє найголовніше свято, яке цього року проходило за підтримки народного депутата України Олеся Довгого та генерального директора ТОВ "Агрофірма Хлібодар" Руслана Згривця.
Святкування Дня міста розпочалось з самого ранку у міському парку відпочинку, де на жителів та гостей протягом усього свята чекали різноманітні локації. Зокрема: виставка майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, майстер-класи; бебі – зона для малюків; презентаційний  майданчик від ТСОУ танцювальний марафон; співочий мікрофон; юний художник; дитячий аква-грим; лазертаг; лицарські бої; водяні бої; веселкова акварель «Розмалюй рідне місто у кольори веселки»; гра-конструктор «Збери герб Знам’янки»; краєзнавчий олімп «Славетні імена Знам’янщини»; виставка світлин провідних підприємств Знам’янки другої половини ХХ-го ст. «Трудове серце рідного міста»; містечко майстрів: виставки народних майстрів Знам’янки та майстер-класи «Руками створена краса»; настільна командна квест-гра «Мандрівка Знам’янкою»; живі скульптури від театру «Діалог»; яскраві фотозони; музична платформа «Моя Знам’янка в моєму серці» - виступи музичних колективів міста та гостей; танцювальний майданчик; показові виступи з брейк-дансу; святкова каша.
Справжньою окрасою заходу став "Парад наречених - від класики до модерну". Кількадесят знам’янських красунь у яскравих, вишуканих сукнях разом з керівництвом міста, представниками трудових колективів, громадськістю під супровід учасниць барабанного гурту «Смайл»  урочисто пройшли центральною вулицею міста.
Під час ходи для дівчат було підготовлено цікавинки та сюрпризи. Так на одній із зупинок учасниці параду випустили у небо рожеві кульки, символізуючі свої мрії. І не встигли дівчата озирнутися. як запрошені гості - міми вручили кожній з них квіти і пелюстки троянд. Далі на дівчат чекав вокальний сюрприз у виконанні Олександра Безая. І цього дня, справжніх красунь до заключної локації провели справжні лицарі. 
Всі учасниці самостійно придумували свої образи. Серед учасниць були прихильниці класичних весільних вбрань, але більшість побажала додати до свого образу яскраву й оригінальну деталь. Родзинкою заходу стало дефіле наречених біля арт-об’єкту "Я люблю Знам’янку"
До присутніх звернувся Знам’янський міський голова Володимир Сокирко, який відзначив, що такий парад стане традиційним адже у нашому місті мешкають справжні красуні, які лише однією своєю присутністю додають фарб любому святу.
Основні урочистості відбулися ввечері на міському стадіоні., де усі присутні насолодилися святковим концертом за участі Олександра БЕЗАЯ «ЛЛЄТЬСЯ МУЗИКА».
З вітальним словом до знам’янчан звернувся Знам’янський міський голова Володимир Сокирко. 
- У цей непростий для нашої держави час, коли  триває неоголошена війна на сході країни й боротьба з пандемією коронавірусу,  нам так важливо бути єдиною, згуртованою родиною, мати різні думки і погляди, але вміти чути один одного, знаходити компроміси та досягати бажаних цілей. 
Висловлюю велику подяку нашому комунальному підприємству, яке продовжує працювати на належному рівні і безперебійно надає комунальні послуги. 
Дякую медичним працівникам, які в період карантину і реформ відважно продовжують нести варту по захисту здоров’я  мешканців громади. 
Вдячність і освітянам, які навчають і виховують майбутнє нашої громади і країни. 
Дякую працівникам всіх підприємств, установ і організацій, які забезпечують життєдіяльність та економічний розвиток Знам’янської громади.  
Дякую вам, шановні жителі, що впорядковуєте території навколо своїх домівок.  Завдяки Вам територія нашої громади стає чистішою і охайнішою.   
Це підтверджує, що ми одна громада, яка любить свій спільний дім, своє місто. День народження – це завжди приємне і радісне свято. Свято, яке знаменує новий етап розвитку і час для аналізу попередніх досягнень. 
Робота міської ради направлена в першу чергу на те, щоб всі об’єкти, заклади і установи функціонували, працівники бюджетної та соціальної сфери вчасно отримували заробітну плату. Мені приємно зазначити, що громада живе і працює повноцінно.  
Від імені депутатського корпусу, виконавчого комітету  та від себе особисто вітаю всіх з Днем міста і бажаю злагоди, добробуту і процвітання, здоров’я, довголіття, родинного тепла і щастя кожній родині! Бережімо свій дім, свою  маленьку Батьківщину.
У цей день знам’янчан вітали: помічник-консультант народного депутата України Олеся Довгого Анна Трубаченко,  архієпископ Української Православної Церкви Олександрійський і Світловодський Боголеп.
І найочікуванішою подією цього вечора став виступ гурту "Aviator". Завершилося святкування Дня міста Знам’янка яскравим салютом!
Виконавчий комітет Знам’янської міської ради висловлює вдячність за надані сертифікати для «Параду наречених»: 
Ювелірному салон «Рубін» (ФОП Лимаренко Олег); 
Магазину побутової техніки і електроніки «Ассоль» 
РРК «Олімп» 
Піцерії «Монтана» 
Кав’ярні «Кіт рекомендує» 
Магазину «Твоє» 
Салону краси «Шарм» 
Магазин «Білизна для всієї родини»  (ФОП Ірина Гончарова)
Магазину квітів «Глорія» 
Крістіні Зайченко
Надії Благодарьовій
Валовій Дар’ї
«Кав’ярня» (ФОП Олександр Ковалишин) 
Окрема вдячність за надані іграшки для найменших учасників «Параду наречених» магазину «Disney» (ФОП Максим Козішкурт)
Також не можна не відмітити і тих людей, без яких День міста Знам’янка не став би таким яскравим і незабутнім. Це:
ФГ «Мороз А.П.» (голова Мороз Анатолій Павлович)
СФГ «Лан» (голова Гупало Віктор Анатолійович)
ТОВ «Т-М-С» (дир. Вальденбург Сергій Олександрович)
ТОВ «Мирон Транс» (кер. Мелкумян Борис Бабкенович)
ПП «Агропроменерго-плюс» (кер. Криниця Павло Віталійович)
ПП Хачатрян Едуард Жирайрович
ПП Бакулін Вячеслав Вячеславович
ТОВ «Темп-Транс» (кер. Красіловський Леонід Леонідович)
ПП "Карбон-С" (Горленко Юрій Анатолійович)
ФОП Еліна Василівна Лежанська магазин "Пан Халявський"



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень