Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Знам’янський міський голова Володимир Сокирко бере участь у важливому для кожної громади форумі Асоціації міст України в м.Одесі

Дата: 27.07.2021 18:13
Кількість переглядів: 795

27 липня 2021 року в Одесі відбулося засідання Правління Асоціації міст України, під час якого було розглянуто питання органів місцевого самоврядування.

У ході засідання було розглянуто питання законодавчого врегулювання нагляду за органами місцевого самоврядування. Віталій Кличко проінформував членів Правління, що позицію Асоціації міст України з найбільш критичних зауважень при доопрацюванні до другого читання законопроєкту №4298  "Про внесення змін до Закону України "Про місцеві державні адміністрації" та деяких інших законодавчих актів України щодо реформування територіальної організації виконавчої влади в Україні" було враховано.

Генеральний секретар Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Андреас Кіфер зазначив, що важливо забезпечити дотримання Європейської хартії місцевого самоврядування щодо домірності нагляду за органами місцевого самоврядування та унеможливити використання посиленого нагляду як інструменту тиску на представників громад.

Також під час засідання Спеціальний посланник Уряду ФРН з питань реформ у галузях урядування та децентралізації в Україні Георг Мільбрадт представив членам Правління АМУ позицію щодо необхідності впровадження в українське законодавство визначення громади як юридичної особи.

- Захід відбувається напередодні Дня міста Знам’янки, і те, що говоримо про майбутнє громад, юридичні аспекти, ділимося досвідом, є не тільки важливо, а й символічно, - говорить Володимир Феліксович. - Нам є чому вчитися, нам є куди рости. І є впевненість, що знання, спільна праця виведуть громади і наше місто на новий рівень. Я не соромлюся запитувати про успішні практики, напрацювання, раджусь із більш досвідченими колегами, «приміряю», що може підійти Знам’янці. Є розуміння, куди рухатися, що важливе сьогодні, а що завтра, а отже попереду разом із командою - нові перспективи і вирішення питань задля добробуту знам’янчан.

За інформацією міської газети "Знам’янські Вісті"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень