Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Потенціал влади і досвід ветеранів

Дата: 30.07.2021 09:08
Кількість переглядів: 1203

Фото без описуШанованих людей в Україні завжди вітають гарною піснею. Тож і ветеранів – колишніх керівників знам’янських підприємств та установ на зустрічі з міською владою солісти вокальної студії «Мелос» МПК та народного хору «Джерело» локомотивного депо привітали низкою українських пісень. А оскільки зустріч відбувалася напередодні Дня народження нашого міста, це була гарна нагода до підсумків зробленого, спогадів, ще раз озвучити, за що цінуємо рідну Знам’янку і чим пишаємось.

- Сьогодні в залі присутні більщість міських голів, котрі в різний час очолювали громаду Знам’янки – В.І.Василашко, В.В.Мацко, В.О.Джулай, В.В.Крюков, І.Б.Крижановський, С.І.Філіпенко. Всі вони зробили свій внесок у розвиток рідного міста, - звертається до присутніх голова міської організації ветеранів Г.О.Бабійчук. – Та найважливіше, що вони завжди дослухалися до ініціатив, пропозицій, а часом і критичних зауважень досвідчених ветеранів-керівників, котрі працювали в різних галузях. 

Ганна Олексіївна подякувала колегам-ветеранам і керівництву міста всіх скликань за співпрацю та вирішення актуальних питань для покращення життя знам’янчан, і ветеранів зокрема. Вона висловила сподівання, що й нинішня команда міського голови Володимира Феліксовича Сокирка продовжить цю добру традицію – використають досвід керівників-ветеранів та неодмінно закріплять і серед молоді відповідальність та любов до рідного міста. 

Звісно, історію Знам’янки творять люди різних професій, а про нові обличчя і нові задуми міської влади розповів нинішній очільник нашої громади Володимир Сокирко, запевнивши, що вони будуть враховувати всі напрацювання ради ветеранів-керівників у своїй подальшій роботі, представив членів своєї ініціативної та дієвої команди – секретаря ради Вікторію Зеленську, заступників з питань діяльності виконавчих органів Дмитра Молодченка, Ліану Пересадченко, секретаря виконкому Лілію Меренкову, старосту смт Знам’янки Другої Галину Шевченко. 

Проінформувавши учасників зустрічі, що до Дня міста в міській газеті «Знам’янські вісті» буде вміщено розширене інтерв’ю про те, що вже зроблено в нашому місті і планується надалі, Володимир Феліксович підкреслив, що неможливо розпочинати свою роботу, не маючи стратегії розвитку. Це робиться не лише для того, щоб усі мешканці громади знали, як має вона розвиватися, а й для того, щоб мати можливість брати участь у проектах на рівні держави. Зупинився очільник громади на одній із частин цього важливого документу – наповнення бюджету та конкретних діях влади з цього питання. Доповів міський голова і про стан справ у медичній галузі міста, висловив упевненість, що новообраному директору КНП «Знам’янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка» вдасться справлятися з усіма викликами та вивести підприємство на належний рівень надання медичних послуг. Ознайомив міський голова із першочерговими заходами в освітянській галузі. – Нині існує чимало проблем, які потребують вирішення, тож триває цілеспрямована кропітка робота, - зазначив очільник громади. – Відомо, що зі сторони завжди видніше, тож обов’язково будемо враховувати ваші зауваження і пропозиції, щоб зробити життя міста комфортнішим. Оскільки зустріч відбувається напередодні спільного свята – Дня міста, запрошую всіх на урочисті заходи – буде гарно, весело і цікаво. 

Після виступу Володимир Сокирко відповів на запитання ветеранів, що стосувалися питань соціального спрямування, благоустрою, відповідальності за руйнування комунального майна тощо. Своїми відповідями міський голова продемонстрував обізнаність щодо порушених проблем та побажав ветеранам міцного здоров’я й активності в громадському житті. 

Щирі слова подяки присутнім колишнім керівникам-ветеранам висловив і заступник начальника Знам’янської дирекції залізничних перевезень О.Пашко. Актуальні питання життя міста порушили у своїх виступах В.Мацко, В.Самойленко, В.Василашко. Наприкінці зустрічі було висловлено пропозиції від ради ветеранів – колишніх керівників з питань перспективи розвитку міста. Це, зокрема, питання благоустрою центральної частини міста – скверу біля пам’ятника Шевченка, алеї Слави, скверу між будинками №8 та №9 по вулиці Гагаріна, наведення порядку підприємцями на прилеглій території, впорядкування території скверу біля школи-інтернату. Цікавить ветеранів подальша доля школи №5, здача в експлуатацію нового приміщення територіального центру, реконструкція Меморіального кладовища. Надано пропозиції й щодо соціального захисту та медичного обслуговування – необхідність відкриття в територіальному центрі відділу прокату реабілітаційних засобів, надання фінансової допомоги міський лікарні ім.. А.В.Лисенка для придбання необхідного медичного обладнання в лабораторію для зменшення направлень у платні лабораторії міста, розробити маршрути переміщення у цьому медичному закладі з максимальними зручностями для хворих. Актуальним залишається відкриття Будинку для ветеранів – є вільні приміщення. Непокоїть ветеранів адресність пільгових перевезень, стан доріг і тротуарів, зокрема до об’єктів соціальної сфери та медичних закладів, поновлення рейсів автобусних маршрутів №6 (Вокзал – ЗШ №7) із 15 до 17 години. Рекомендовано продовжити роботи, розпочаті колишніми владами, насамперед, з впорядкування меж міста тощо.

Після зустрічі для ветеранів було організовано екскурсію на підприємства залізничного транспорту – енергодільницю та Знам’янську КМС. 

Вікторія МІРКЕВИЧ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень