Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Чергове засідання виконавчого комітету

Дата: 23.07.2021 14:41
Кількість переглядів: 1065

Фото без описуПід головуванням міського голови СОКИРКА Володимира Феліксовича 22 липня пройшло чергове засідання виконавчого комітету, на розгляд якого було винесено 33 проєкти рішення, затверджено 32.

Рішенням виконавчого комітету зобов’язано Знам’янське міжміське комунальне підприємство “Бюро технічної інвентаризації“ видати дублікати свідоцтв про право власності на квартири; надано дозволи батькам малолітніх та неповнолітніх на влаштування їх дітей на цілодобове перебування до КЗ «Знам’янська спеціальна школа Кіровоградської обласної ради» на 2021-2022 навчальний рік; надано одноразову допомогу у розмірі 1810 гривень 00 копійок двом особам з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 
Відмовлено приватному виконавцю виконавчого округу Кіровоградської області у наданні згоди на стягнення/реалізацію житлового будинку з господарсько – побутовими будівлями, право користування яким має неповнолітня дитина.
Фото без описуЗ метою покращення благоустрою міста, розвитку і підтримки ініціативи жителів, які приймають активну участь у роботі по належному утриманню багатоповерхових будинків, прибудинкових територій та вулиць за місцем проживання затверджено результати щорічного огляду - конкурсу на звання «Краща вулиця», «Кращий багатоповерховий будинок», «Краще об'єднання співвласників багатоквартирного будинку» у 2021 році.
 
 Номінація «Краща вулиця»
І місце – вулиця В’ячеслава Чорновола
ІІ місце - вулиця Мічуріна
ІІІ місце – вулиця Харківська
 Номінація «Кращий багатоповерховий будинок»
І місце – житловий будинок №1 по вул. Некрасова
ІІ місце - житловий будинок №14 по вул. Скирди
 Номінація «Краще об'єднання співвласників
 багатоквартирного будинку»
І місце – ОСББ «Світанок-Знам’янка», по вул. Гагаріна, 8
ІІ місце – ЖБК №3 по вул. Гагаріна,12
ІІІ місце – ОСББ «Каштановий» по вул. Михайла Грушевського,20

Фото без описуЗ метою відзначення вагомих досягнень у різних галузях життєдіяльності громади та кращих представників Знам’янської громади, заохочення талановитих особистостей в сферах суспільного життя, стимулювання громадянської та творчої активності населення, в рамках святкування Дня міста Знам’янка затверджено результати загальноміського конкурсу «Гордість міста» до Дня міста Знам’янка. 
1.    Номінація «Захисник Вітчизни» - Марула Марина Юріївна
2.    Номінація «Кращий працівник медичної сфери» - Вдовиченко Ганна Яківна
3.    Номінація «Освітянський Олімп» - Проша Антоніна Валеріївна
4.    Номінація «Спортивна гордість» - Царуш Микола Володимирович
5.    Номінація «Кращий працівник господарства перевезень» - Глушков Вадим Миколайович
6.    Номінація «Кращий працівник колійного господарства» - Поляков Олександр Григорович
7.    Номінація «Кращий працівник господарства електропостачання» - Андрющенко Валерій Вікторович
8.    Номінація «Кращий працівник локомотивного господарства» - Андрєєнко Олександр Олексійович
9.    Номінація «Кращий працівник господарства сигналізації та зв’язку»- Кононенко Павло Олександрович
10.    Номінація «Кращий працівник органів місцевого самоврядування та органів державної влади» - Біліченко Наталія Василівна
11.    Номінація «Обдарована учнівська молодь» - Меренков Іван Романович 
12.    Номінація «Кращий за професією у комунальній сфері» - Горбенко Василь Миколайович
13.    Номінація «Лідер самоорганізації населення» - Захарчук Тетяна Василівна
14.    Номінація «Творча особистість» - Бойко Світлана Василівна
15.    Номінація «Родинні скарби» - Кучер Вадим Миколайович
16.    Номінація «Кращий в соціальній сфері» - Кудрявцева Тетяна Василівна. 
        Затверджено звіт про виконання перспективного плану роботи виконавчого комітету Знам’янської міської ради за ІІ квартал 2021 року.
Відповідно до статті 44 Закону України «Про автомобільний транспорт», Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування визначено ПП «Орбіта» переможцем конкурсу з визначення автомобільних перевізників на міських автобусних маршрутах загального користування Знам'янської міської територіальної громади, по об’єкту конкурсу №1, маршрути № 6-А «Залізничний вокзал – смт. Знам'янка Друга (комбікормовий завод)», № 6-Б «Залізничний вокзал – смт. Знам'янка Друга (вул. Польова)» та № 6-В «Залізничний вокзал – смт. Знам'янка Друга (ЗОШ №7)» та фізичну особу-підприємця Постику Сергія Миколайовича переможцем конкурсу з визначення автомобільних перевізників на міських автобусних маршрутах загального користування Знам'янської міської територіальної громади, по об’єкту конкурсу № 2, маршрути № 5 «Готель – вул. Комарова», № 2 «Готель – мікрорайон Південий», № 3 «Залізничний вокзал – вул. Урожайна».
З метою забезпечення виконання в місті Указу Президента України від 7 лютого 2008 року № 109 "Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права громадян на звернення до органів влади та органів місцевого самоврядування" заслухано інформацію щодо роботи із зверненнями громадян, що надійшли до виконавчого комітету Знам`янської міської ради протягом І півріччя 2021 року.
Протягом звітного періоду надійшло 1091 звернення громадян. Переважна більшість порушених питань стосувались: соціального захисту (надання матеріальної допомоги, призначення і виплати соціальних допомог, субсидій, допомог на дітей), земельних питань в зв’язку з об’єднанням територіальних громад та житлово-комунального господарства (санітарний стан, благоустрій прибудинкових територій, будівництво та ремонт доріг, експлуатація та ремонт житла та ін). 
Найактуальнішими та пріоритетними питаннями були питання соціального захисту, найбільше це питання: надання матеріальної допомоги на лікування, соціально-побутові питання, призначення та виплати соціальної допомоги, субсидій, правильності їх нарахування та ін.
Актуальними залишаються питання надання земельних ділянок, набуття права власності на землю, поновлення терміну дії оренди землі, надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою. 
Проведений аналіз звернень, які надійшли до виконавчого комітету, підтвердив актуальність питань житлово-комунального господарства, а саме: проведення ремонту житлових будинків, ремонту покрівель, під’їздів, відмосток, внутрішньо-будинкових мереж водопостачання та електропостачання, ремонт доріг та тротуарів, відновлення зовнішнього освітлення, санітарний стан прибудинкових територій та ін. 
Виконавчим комітетом Знам’янської міської ради вживаються всі можливі заходи щодо забезпечення реалізації конституційних прав громадянина на звернення, неухильного виконання норм Закону України «Про звернення громадян», упорядкування роботи із зверненнями громадян.
Питання організації роботи зі зверненнями громадян перебуває на постійному контролі керівництва виконавчого комітету Знам’янської міської ради.
Відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2009 року №565 «Про затвердження Порядку проведення безоплатного капітального ремонту власних житлових будинків і квартир осіб, що мають право на таку пільгу, а також першочерговий поточний ремонт житлових будинків і квартир осіб, які мають на це право» (зі змінами), затверджено список для виконання безоплатного ремонту житла особі з інвалідністю внаслідок війни 2 групи.
Розглянуто заяву фізичної особи-підприємця та надати дозвіл на виїзну торгівлю хлібобулочними та кондитерськими виробами. 
Розглянуто заяву фізичної особи-підприємця та надано дозвіл на тимчасове розміщення атракціону «Потяг» на міському стадіоні та атракціону «Кінотеатр XD» в Міському парку відпочинку під час святкування Дня міста при умові дотримання карантинних норм та вимог Держпродспоживслужби.
Розглянуто заяви та змінено статуси квартир на індивідуальний житловий будинок, з господарсько-побутовими будівлями і спорудами (присадибна ділянка) та закріплено за нововизначеним об’єками нерухомого майна окремі адреси. 

Відділ загальний, контролю та роботи із зверненнями громадян
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень