Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

У Знам'янці триває інспекційна кампанія з виявлення неоформленої праці

Дата: 06.07.2021 16:18
Кількість переглядів: 964

З 1 липня на всій території України стартувала інспекційна кампанія з питань виявлення неоформлених трудових відносин, до якої залучені інспектори Управління Держпраці у Кіровоградській області, представники Національної поліції, Державної податкової служби та інших держорганів.

Зокрема, інформаційні бази ДПС надали Управлінню Держпраці можливість відібрати роботодавців, які мають високий ризик використання незадекларованої праці, зокрема, за такими критеріями:

•невідповідність кількості працівників фактичним обсягам виробництва;
•наявність випадків використання незадекларованої праці, виявлених іншими контролюючими органами;
•відсутність найманих працівників у роботодавців сфери торгівлі та послуг, яким видані ліцензії на підакцизні товари тощо.

Інспекційні відвідування розпочато і в Знамянці,  виявлено неоформленого працівника під час відвідування продуктового магазину.

.Динаміка працевлаштування працівників, а також їх кількість у конкретних роботодавців, постійно відстежується інспекторами праці. До роботодавців, у яких при збереженні рівня активності господарської діяльності зменшиться кількість працівників після завершення інспекційних заходів, увага буде особливо прискіпливою, в тому числі і шляхом проведення повторних інспекційних заходів.

Станом на 6 липня поточного року по області розпочато 21 інспекційне відвідування з питань оформлення трудових відносин, виявлено 33 неоформлених працівника.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень