Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Мистецькі вихідні тривають!

Дата: 05.07.2021 16:27
Кількість переглядів: 1007

Цими вихідними на парапеті МПК лунали пісні від ВІА «Еверест», а в вечері транслювали Чемпіонат Европи «Евро - 2020» і футбольні фани мали змогу подивитися футбольний матч «Україна - Англія» на великому екрані.

Міський краєзнавчий музей представив фотовиставку «Заповідні природні куточки рідного краю» біля МПК. У світлинах були представлені цікаві природні куточки Знам’янщини, такі як Чорне озеро у хащах Чорного лісу, урочище Бочки західніше Дмитрівки, пам’ятка природи «Ковилові горби», виток ріки Інгулець, скіфський курган Лита Могила, старовинна козацька церква в селі Юхимове, та деякі інші. Глядачі не лише ознайомлювалися з представленими куточками природи, а й обговорювали ідеї пішохідних та велосипедних подорожей сімейного типу до природних куточків на території Знам’янщини.

В рамках проекту "Мистецькі вихідні" у бібліотеці-філії №1 було проведено народознавчу стежину "Купальське свято на дива багате". Бібліотекар ознайомила читачів з історією свята Івана Купала, розповіла про звичаї та традиції. На мальовничій зеленій галявині працівники бібліотеки показали дітям, як правильно плести вінки та ознайомили дітей з цікавою інформацією про значимість купальських. 

Працівники бібліотеки-філії № 3 напередодні свята провели народознавчу подорож «Срібна купальська роса». Спочатку бібліотекарі запросила присутніх у етноподорож. Учасники заходу із захопленням слухали неймовірні історії та легенди, пов’язані зі святом, а також доповнювали розповідь власними знаннями. Справжні дива творчої уяви та фантазії діти проявили під час майстер-класу в техніці орігамі «Чарівність Купальського вінка». 

У бібліотеку-філію № 4, на фольклорну мандрівку "Квітку папороті знайду..." завітали справжні чарівні русалоньки, які прослухали розповідь про літні народні свята, традиції, звичаї найчарівнішого і загадкового свята -  Івана Купала!

А в бібліотеці-філії №2 відкрилася "Літературна кав'ярня" із смаколиками від сучасних (і не тільки) авторів. Звичайно фірмовою справою кав'ярні була і є книга та інформація. За чашкою чаю обговорювалась проблема привчання дітей і молоді до читання. Гість кав’ярні - Дмитро Шульга. дав пораду - бути прикладом для дітей і самим більше знаходити часу для читання.

Останнім часом все більше юних читачів вважають за краще проводити своє дозвілля саме в центральній бібліотеці і цієї неділі відбулася ігротека «Веселі пострибеньки». Діти з задоволенням приймали участь у рухових іграх: «Пінгвінова хода», «Перегони повітряної кулі», «Фігурне катання», та змагалися у інтелектуальних конкурсах: «Скоромовки», «Загадки», «Впізнай літературного героя».

В суботу, 3 липня, в рамках проекту «Мистецькі вихідні» в парковій зоні смт. Знам’яка Друга відбувся показ кінофільму «Круелла» під відкритим небом. Колектив Будинку культури смт. Знам’янка Друга власноруч відремонтували старий екран та обладнали місце для показу фільму.

Відділ культури і тризму
виконавчого комітету Знам’янської міської ради

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень