Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

В рамках акції «Мистецькі вихідні» та до Дня молоді закладами культури були проведені заходи

Дата: 29.06.2021 12:59
Кількість переглядів: 3264

Фото без описуПройшли ще одні « Мистецькі вихідні»… У всі часи українців вважали дуже пісенною нацією і доказом цього став звітний концерт студії вокального співу «MELOS» (кер. Р. Павловський) міського Палацу культури (руп. Н. Альошина).  Цієї суботи знам’янчани мали змогу слухати прекрасні українські твори, поспівати разом зі співаками. По закінченню концерту «просто неба» демонструвалася  сімейна комедія.

26 червня 2021 року на подвір’ї Будинку культури смт Знам’янка Друга був проведений вечір відпочинку для молоді «Вечір веселих і творчих завдань», присвячений Дню молоді. Зібралося приблизно 50 осіб. Для юнаків та дівчат були проведені творчі конкурси, які супроводжувалися жартами, гучним сміхом та оплесками. Продовжили свято дискотекою на свіжому повітрі.

27 червня 2021 року у музеї відбулося непересічне дійство, присвячене Дню молоді та Дню Конституції України – перший в місті  історико-краєзнавчий квест «Мандрівка в минуле Знам’янки», який проходив на базі міського краєзнавчого музею.

Музейники розробили та підготували цікавий маршрут і завдання за реальними матеріалами експозицій музею. Учасникам квесту треба було уважно ознайомитись з завданням, мобілізувати свої знання з історії України, всесвітньої історії, рідного краю, знайти смислові фрагменти і підказки серед експозицій музею і набрати максимальну кількість балів.

У квесті брали участь дві команди. Учасниками гри була молодь вікової категорії 15+. Гра пройшла завзято, азартно, емоційно, збагатила молодь новими знаннями та озброїла навичками самоосвіти. Складні випробування успішно подолали Ірина Томащук, Карина Томащук, Вікторія Горбуленко, Назар Кулик, Ангелін Божок, Руслан Чабан  та Данило Мущенко. Всі учасники отримали дипломи та заохочувальні призи. Було надзвичайно цікаво!

Бібліопленер! Творчо і креативно підійшли до святкування Дня молоді працівники міських бібліотек. Привертала увагу надзвичайна і неординарна фотозона  «#читаю і всім раджу!», яскраво оформлений книжковий мікс «Прокачай мозок» та змістовний літературний гороскоп. Знам’янчани залюбки позували, фотографуючись, переглядали нові книжки і цікавилися своїм гороскопом з літературними героями.

Молодь є важливою складовою сучасного українського суспільства, носієм інтелектуального потенціалу, визначальним фактором соціально-економічного руппасу. Сучасна молодь як специфічна соціальна руппа є предметом особливої уваги сучасного суспільства, тому що зміна соціально-економічної і політичної системи України здійснила неоднозначний вплив на свідомість і поведінку підростаючого покоління. Нині в різних сферах життя спостерігаються демократичні процеси, відбувається розбудова громадянського суспільства, надаються широкі можливості розвитку особистості, прояву ініціативи і творчості. Майбутнє держави багато в чому залежить від громадянської позиції підростаючого покоління. 

На передодні Дня молоді в Знам’янській юнацькій бібліотеці 26.06.2021р.пройшла молодіжна тусовка «Бібліотека об’єднує молодь» на якій гості бібліотеки зустрілися і поспілкувалися з молодою, активною, успішною знам’янчанкою Іриною Варакутою – регіональною керівницею громадської організації «Інша жінка», керівницею «Жіночий Дзен»,засновницею фотостудії «Варакутики». Присутні з інтересом слухали розповідь Ірини про свої досягнення, цілі, мрії, а також вона поділилася своїми планами на майбутнє. Учасники молодіжної тусовки були особливо вдячні Ірині за знайомство з тренером з акторської майстерності та публічного виступу Катериною Вороніною @katerina_voronina.slovo, яка поділилася рецептом успіху ,навчила як справитись з хвилюванням перед публічним виступом, як підготувати себе до виступу, які вправи потрібно робити готуючи себе до виступу та інше…

Зустріч пройшла в теплій, дружній, сімейній атмосфері діалогу,всі потоваришували, обмінялися телефонами і домовленістю про подальшу співпрацю. 

Дуже радує і вселяє оптимізм,щодо майбутнього нашої країни, те що у нас є така талановита і розумна молодь.
За умови належної підтримки духовного, інтелектуального та фізичного потенціалу такий потужний людський ресурс, як сучасна молодь, є запорукою досягнення високого рівня економічного, політичного, суспільного розвитку в цілому.

Бібліотека-філія №4, до Дня молоді, оформила фотосушку «Молодість неповторна пора».  

У такі спекотні дні тільки справжні «Гурмани читання» відгукнулись взяти участь у книжковому барбекю, яке влаштували бібліотекарі бібліотеки-філії №2 у парку смт. Знамянка Друга. Поєднання гарних друзів, книжок і смаколиків нікого не залишило байдужим. Спілкування про прочитані книжки, рекомендації і плани на прочитання в майбутньому все це гармонійно поєдналось із пригощанням. Наступного разу домовились зустрітись біля водойми.

В Знам’янській бібліотеці-філії №1 до Дня молоді розпочала свою роботу виставка «Барви натхнення» робіт майстра з дерева Невкритого Валентина Івановича (асоціація народних майстрів та художників аматорів). Молодь переглянула незвичайні вироби з дерева та була в захваті від кропіткої праці та майстерності цієї талановитої людини. Працівники бібліотеки запрошують усіх бажаючих прийти та переглянути цю неповторну виставку та отримати естетичне задоволення!

Відділ культури і туризму
виконавчого комітету Знам’янської міської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень