Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Україна без сиріт

Дата: 23.06.2021 13:47
Кількість переглядів: 423

Кожній дитині для повного та гармонійного розвитку потрібно зростати в атмосфері щастя, любові та розуміння. Цю просту істину знає кожен, як і те, що не повинно бути одиноких і обділених долею дітей.

Дитина повинна жити в сім`ї, де її оточує батьківська любов і турбота. Але, на превеликий жаль, не всім діточкам щастить зростати в атмосфері захищеності та підтримки. Є діти, які з різних причин стали сиротами або залишились без батьківського піклування. Ці діти чекають свого щастя і мріють про повноцінну сім`ю.

Пріорітетними формами влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в Україні є сімейні форми виховання. Однією з таких форм є прийомна сім`я.

Згідно Положення про прийомну сім`ю , яке затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 року №565 , прийомна сім`я – це сім`я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що добровільно за плату взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Метою утворення прийомної сім`ї є  забезпечення належних умов для зростання в сімейному оточенні дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, шляхом влаштування їх у сім`ї на виховання та проживання. 

Особливістю прийомної сім’ї, як альтернативної форми сімейного влаштування дітей, які залишилися без батьківського піклування, є те, що дитина не позбавляється статусу дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, за нею залишаються всі пільги, передбачені законодавством для таких категорій дітей.

Держава гарантує   кошти на виховання дітей та комплексну професійну підтримку фахівців соціальної сфери.

Дуже приємними для працівників центру соціальних служб є моменти, коли громадяни роблять  свідомий вибір, виявляють  бажання взяти на виховання дитину, а іноді і не одну. Беручи дитину в сім’ю, їй дають шанс на повноцінне життя. Тому що підтримка і допомога дітям сьогодні - це здорова, освічена, культурна нація в майбутньому.

Якщо ви готові прийняти дитину, яка опинилась у складних життєвих обставинах, підтримати її, надати сімейне тепло, підготувати до самостійного життя , запрошуємо за більш  докладною інформацією звертатися до центру соціальних служб за адресою: 

м. Знам’янка  вул. М.Грушевського,17  каб. 3.

Директор ЦСС
Наталія Шевченко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень