Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

У Знам’янській міській територіальній громаді тривають "Мистецькі вихідні""

Дата: 22.06.2021 13:32
Кількість переглядів: 1040

Фото без описуКожен з вас мабуть починає свій ранок з філіжанки запашної кави і напевне в багатьох вас ця чашка глиняна. А чи замислювалися ви як вона була зроблена? 

19 червня знам’янчани мали змогу познайомитися з майстром який створює глиняні вироби за стародавньою технологією. Це Микола Світайло.

Пан Микола провів майстер-клас з бажаючими, розповів про вироби із глини, показав багато готової продукції. Спілкування було неймовірно цікавим. 

Колориту творчому містечку додали роботи учасників міської Асоціації народних умільців та художників аматорів «Промінь» (кер.В.кравченко) – Н. Котової, В. Невкритого, А. Іванової, О. Чумаченко, Л. Петруніної, О. Кус. А також незвична  виставка від міського краєзнавчого музею. Було повчально, цікаво, творчо!!!

Якісна сучасна українська література допомагає осягнути нюанси свого часу.

Адже саме письменник, як ніхто інший, має сили та наснагу хоробро дивитись в очі дійсності і не приховувати правду. Сучасна книга може збирати аншлаги. Сьогодні в Знам’янській юнацькій бібліотеці пройшла зустріч і знайомство з сучасною книгою - історій та казок для дорослих дітей «Гламур, швабра, пиріжки» і її автором ,сучасною письменницею, талановитим блогером, приємною та красивою жінкою Іриною Оцабрик.

Сказати, що книжка цікава – це нічого не сказати…її хочеться тримати в руках…є бажання її подарувати близьким людям…це збірка про важливі цінності в повсякденному житті, про щастя, про стосунки … все так просто і цікаво, захопливо…

Письменниця подарувала бібліотеці свою книгу. Запрошуємо до бібліотеки всіх бажаючих прочитати її.                                              
Бібліотека філія №4, провела екскурсію «Стежками рідної землі», а на при кінці екскурсії, програли в настільну гру-квест, «Мандруй Знам'янкою». Діти окрім інформації, отримали позитивні емоції та солодощі!

Свято батька, як і День матері, вже давно відзначається у багатьох країнах світу. Увага до Батька – це засвідчення своєї любові, вдячності та шани до чоловіка-батька.

Щоб поширити інформацію про нове свято серед користувачів бібліотеки, привернути увагу до сімейних цінностей, ролі батька у вихованні дітей, 19 червня у бібліотеці-філії №3 пройшов   майстер-клас вітальної листівки «Для найкращого у світі тата». 

Бібліотекарі розповідали присутнім про традиції святкування Дня батька, ознайомили з літературою, яка допоможе налагодити сімейні та побутові стосунки між татом і дитиною, читали вголос літературні твори, декламували вірші, де головним героєм є батько. 

Юні читачі із задоволенням своїми руками зробили листівку, знаючи, що цей подарунок татові буде не просто несподіванкою, але й приємним сюрпризом. Усіх батьків України вітаємо з Днем батька! Миру, злагоди, здоров’я вам! Будьте завжди опорою, порадниками та помічниками для своїх рідних. А ви не забули привітати свого тата чи дідуся зі святом?

У суботу бібліотекарі бібліотеки-філії №2 здійснили прогулянку із книгами у парку смт. Знам’янка Друга. Відбувалась вона разом із «Неймовірними детективами», у ролі яких виступити дівчата Бондаренко Аня, Литвиненко Анастасія та Наводнича Олександра. Наші «слідчі» вивчали матеріали в міні енциклопедіях, отримували завдання і досліджували природу навколо. Спочатку досліджували дерева і кущі, потім шукали цікаві екземпляри представників комах і метеликів. Складнішим завданням виявилось ідентифікувати пташок, які живуть у парку. Це викликало найбільше обговорень і дебатів. Тим не менш, усі завдання були виконані. «Детективи» пропонували іншим відпочиваючим долучитись до виконання завдань, демонстрували літературу із виставки. Бібліотекар Олійник Оксана надавала рекомендації дорослим, якими методами можна урізноманітнювати прогулянки на свіжому повітрі і при цьому привчати дітей до книги і читання. 

Свято Трійці припадає на вихідні, а це значить, що "Мистецькі вихідні" будуть цікавими. Бібліотекар бібліотеки-філії №1 Холодова О.В. запросила своїх користувачів прийняти участь у духовно-народознавчому бібліоетюді: Свята Трійця: Оселю заквітчай, душу оновляй. 

Трійця - одне з найважливіших православних свят. Це свято відзначають на 50-й день після Пасхи, воно символізує зішестя Святого Духа на Апостолів, після чого вони почали розуміти різні мови й ними говорити, переповідаючи людям учення Божого Сина. У традиціях зелених свят відчувається відгомін стародавніх вірувань наших предків. До цьго свята люди прикрашають свої житла: клечанням - зеленими гілками липи, берези, клена, а підлогу встеляють запашними травами. 

Діти, які завітали в цей день до бібліотеки змогли духовно очиститись, приєднавшись до відзначення великого християнського свята, яке знаменує завершення весняного і початок літньго календарного циклу.

Міський краєзнавчий музей на майданчику біля міського Палацу культури представив виставку світлин "Діти Знам'янки різних часів", яка перегукувалася з дитячими та сімейними святами червня, а саме - Дню захисту дітей, Міжнародному дню безневинних дітей - жертв агресії, Дню молодіжних та дитячих громадських організацій, Дню батька (Дню тата). Були представлені зображення дітей Знам'янки різних часів від початку ХХ ст. до літа нинішнього року. 

У нашого народу є багато цікавих календарних святкувань, традицій, які коренями входять у глибоку давнину. Вже стало доброю традицією в смт Знам’янка Друга на свято Трійці збиратися громадою і разом святкувати. 

Так сталося і в неділю, 20 червня. Біля Будинку культури, в парковій зоні, мешканці селища милувалися виставкою народних умільців. Свої чудові роботи представили Надія Котова, Оксана Кус, Ірина Федіна та Ольга Корнієнко. 

Цікаво і весело пройшов майстер клас з плетіння вінків. У віночках відходили від Стальміри Іванівни не тільки діти, а й дорослі. А поряд з юною художницею Катерини Корнієнко було гамірно, діти терпляче стояли в черзі на аквагрим. 

З святою Трійцею привітали односельців отець Віктор та староста смт Знам’янка Друга та с. Водяне  Галина Шевченко. Побажали міцного здоров’я, добробуту  в  родинах, мирного неба та щасливої долі. 

Концертну програму святкування відкрила концертно-театральна студія «Азарт» з інсценізацією про традиції святкування Трійці. Чарівні дівчата з хореографічного колективу «Сузір’я» (кер. Олена Андрєєва) водили хоровод, вітали присутніх зі Святою Трійцею. Як завжди чарувала своїм співом Галина Рибнікова, весело та завзято звучали українські пісні у виконанні вокально-хорового колективу «Горлиця», підняла настрій пісня Любов Манжос та Карини Корнієнко. Глядачі гучно сміялися та аплодували Віктору Іванову за гуморески, співпереживали героїні вірша, який читала Євдокія Радецька. Вела програму чарівна ведуча, учениця ЗШ №6 Софія Тубіш. 

По закінченню концерту присутніх чекав танцювальний майданчик, на якому справжнім віртуозом став заслужений гармоніст України Анатолій Делістьянов. 

А вже потім була і смачна юшка та неперевершений куліш, яку з великою турботою варили Ігнатьєв Віктор, Кондратьєв Олександр, Аржанов Микола, Радсевіч Олександр та Сіріченко Олександр.

Відділ культури і туризму
виконавчого комітету Знам’янської міської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень