Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

За участі керівництва Знам’янської міської ради відбулася зустріч з мешканцями Знам'янської міської територіальної громади

Дата: 17.06.2021 12:51
Кількість переглядів: 1423

Фото без описуЗа участі керівництва Знам’янської міської ради відбулася зустріч з мешканцями Знам'янської міської територіальної громади. Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Ліана Пересадченко, презентувала програму локальних ініціатив, яка впроваджується на території Знам'янської міської територіальної громади Фондом "Об'єднання" за підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки в Україні в рамках Transition Promotion Program.

В рамках реалізації програми розвитку локальних ініціатив буде проведено грантовий конкурс серед громадських організації та ініціативних жителів громади, які реалізують власні соціально значимі проєкти. На території нашої громади буде підтримано 4 соціальні проєкти вартістю 50,0 тис.грн. кожний.
Під час зустрічі було ознайомлено з можливістю реалізації власних соціальних проєктів за грантові кошти. 
Надано роз’яснення що таке проєкт соціальної дії. Розглянуто складові етапи успішного проєкту та умови і вимоги до написання грантової заявки.

Секретар міської ради Вікторія Зеленська проінформувала присутніх  про Програму громадського бюджету, її мету та завдання, пріоритетні напрямки.  Відзначила важливість конструктивного діалогу для вирішення проблем Знам’янської міської територіальної громади. 

- З метою підвищення рівня відкритості міської влади, впровадження інноваційних механізмів залучення громадськості до розподілу частини коштів міського бюджету, Знам’янська міська рада оголошує про прийом проєктів від мешканців громади у рамках громадського бюджету Знам’янської міської територіальної громади у 2021 році. Проєкти для фінансування за рахунок коштів Громадського бюджету Знам’янської міської територіальної громади можуть подавати фізичні особи – мешканці громади, які зареєстровані і постійно проживають на території громади, і яким на момент подачі пропозиції виповнилось 16 років.
Наразі проводиться просвітницька, інформаційно-роз`яснювальна робота з метою удосконалення діалогу між владою і громадою, створення та підтримки повноцінного громадського простору, активізації ініціатив місцевих жителів,  залучення громадськості до розподілу коштів бюджету для вирішення соціально значущих питань територіальної громади. Знам’янська міська влада готова підтримувати співпрацю з громадою, допомагати їй впроваджувати свої ініціативи, - підкреслила Вікторія Володимирівна

Про основні етапи впровадження Громадського бюджету, а також вимоги та обмеження  щодо змісту проєктних пропозицій на громадський бюджет ознайомив присутніх головний спеціаліст відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Віталій Зайченко.

Керуючий справами (секретар) виконкому Лілія Меренкова запросила присутніх долучитися конкурсу “Кращий квітник громади» та ознайомила з його умовами. Так, Конкурс проводиться за такими номінаціями:
1)  Найкраща квітникова композиція;
2)  Найоригінальніший квітник;
3)  Найяскравіший квітник.
До участі допускаються клумби, квітники, килимові композиції,  зелені зони,  створені на прилеглих територіях підприємств, організацій, установ, закладів громади та  внутрішньодворових територіях. Заявки на участь приймаються до 25.07.2021 року.

Також, Лілія Іванівна зупинилася на питанні озеленення громади
- Зелені алеї, квітучі клумби, доглянуті сквери та парки здатні освіжити "обличчя" будь-якого населеного пункту. Наразі, за дорученням Знам’янського міського голови Володимира Сокирка проведені роботи з висадження квітів і озеленення клумби, що розташована на Привокзальній площі і клумб, розташованих біля Обеліску Слави, але на цьому роботи не завершаться і роботи по озелененню нашої громади будуть тривати і надалі, - підкреслює Лілія Іванівна.

Про механізм створення ОСББ на території Знам’янської міської територіальної громади проінформувала заступник начальника УМА та ЖКГ Марина Берлова.
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень