Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

На території Знам’янської міської територіальної громади тривають «Мистецькі вихідні»

Дата: 14.06.2021 10:52
Кількість переглядів: 1169

12 червня міський краєзнавчий музей взяв участь у проекті закладів культури "Мистецькі вихідні" з фото-виставкою "Легенди і скріншоти старовинної Знам'янки".

У світлинах були преставлені діякі цікаві проекти Знам'янки початку ХХ ст., групові фото знам'янчан далекого від нас часу, вернісаж цікавих історичних куточків міста і людей, що знаходилися у них. Виставка викликала інтерес знам'янчан, які зібралися біля Палацу культури, та поспішали на циркову виставу до зали МПК.

Що приваблює людей в походах? Швидше за все, неформальне спілкування, новизна вражень, романтика та дух пригод. 

В суботу, 12 червня, Стальміра Чередніченко разом з дітьми відправилися в піший похід «Мальовничі куточки рідного краю». Вулиці селища, галявини різнотрав’я та квітів, безкрайній степ – все вражало, чарувало та захоплювало серця. Діти дізнавалися нове про рослини, плели віночки, співали пісні та планували наступні подорожі. Тож запрошуємо всіх зацікавлених і небайдужих приєднуватися до нас. Спільні походи на природу згуртовують, зближують, дарують незабутні почуття та позитивні враження. 

За вікном негода, а в дитячому відділі центральної бібліотеки – цікаво і затишно. Адже тут куточок творчості для непосид. Щонеділі їх чекають захоплюючі заняття. Сьогодні це – бісер, яскравий, кольоровий, багатогранний, він завжди привертає увагу дітей будь-якого віку.

Безмежна сила книги. Без неї людина сліпа, адже з дитячих літ книжка допомагає зрозуміти світ, що нас оточує, вона розповідає нам про історію рідного краю, звичаї, традиції… Книга – мудрий друг і порадник, вона, не вміючи говорити, розповідає нам про пригоди і подорожі, про чудеса, про навколишній світ. В ній зібрана мудрість усього людства, яка передавалася із покоління в покоління і дійшла до наших днів.

Хоча канікули – пора відпочинку, та для любителів книги це ще й час відвідати бібліотеку, полистати журнал, зустрітися на сторінках книг із казковими героями. 
Юнацька бібліотека в рамках «Мистецьких вихідних» організували бібліотечнй вікенд «Читай, я буду слухати». Мета якого: пробуджувати бажання читати і знати більше казок; розширювати кругозір дітей; розвивати у них пам’ять, увагу, кмітливість, найкращі людські якості. Цікавий, чарівний світ казки. Казка захоплює і веде у незвичайний і дивовижний світ.Не одне покоління дітей охоче лине в оповитий чарами світ казки, де на них чекають улюблені герої та цікаві й повчальні пригоди. І кожна така нова зустріч – це завжди радість. Адже казка вчить добра, мудрості, сміливості, чесності – усього найкращого, що повинно бути притаманно кожній людині. Діти пригадали казки, в яких ім’я літературного героя починається з певної літери, а також відгадували з якої казки той чи інший уривок. Всі учасники вікенду прийняли активну участь у виготовленні книжкових закладок, фантазіям не було меж…Продовжили вікенд на свіжому повітрі: грали в «класики», а на «Поляні казок» грали в руханку. 

Всі добре відпочили, поспілкувалися, весело і змістовно провели час,отримали заряд позитивних емоцій.

Не зважаючи на погоду, настрій літній! Мистецькі вихідні! Бібліо пікнік «Сторінкою казки, дитинство мандрує» , пройшов в тісному, але дружньому колі!

12 червня в бібліотеці-філії №3 пройшов бібліофреш «Даремно часу ви не гайте! Ось ці книги вибирайте!». Цього разу бібліотека поставила  собі за мету представити своїм маленьким читачам нові книги із цікавим і захоплюючим сюжетом та допомогти їм у виборі чогось «смачненького». Дiти з задоволенням слухали цікаві літературні історії, якi їм розповідала бібліотекар, відгадували загадки.  Учасники заходу мали змогу дізнатись про новинки у світі сучасної літератури, ділилися враженнями від прочитаних останнім часом книжок, розповідали цікаві епізоди з улюблених книг, та рекомендували їх своїм друзям....

Продовжили бібліофреш спілкуванням та розвагами. Всі добре відпочили та змістовно провели час. В кінці зустрічі кожен міг взяти  бажану книгу додому. 

Бібліоманія «Книжкове розмаїття» відбулась біля бібліотеки - філії №2. Бібліотекарі знайомили мешканців смт.  Знам'янка Друга і наших гостей із новинками бібліотеки на будь-який книжковий смак. Розповідали про книжкові вподобання користувачів. Люди згадували літературу, яку вони читали раніше. Ми спонукали їх приходити до нас, щоб знайомитись з творами сучасних авторів. Бесіди про книжки переростали в одкровення людей, їх життєві історії. Такі мистецькі заходи дають можливість людям говорити про прекрасне, згадувати минуле і читати про майбутнє.

Почались літні канікули: розваги, екскурсії, ігри, читання... Сьогодні вранці діти зібрались на дитячому майданчику біля бібліотеки-філії №1, щоб прийняти участь у літературному маскараді: «Стежками улюблених книжок». Вони із задоволенням та захопленням слухали бібліотекаря Холодову О.В., яка читала їм уривки з улюблених книжок. Дітлахи поринули у світ уяви і фантазії, вони дружно відгадували загадки, головоломки. Взявши улюблену книгу діти входять у зачарований таємничий світ, адже кожна книга вчить мудрості, добра, чесності, сміливості та викликає бажання створювати щось своє неповторне. Захід пройшов цікаво, весело, пізнавально у приємній дружній атмосфері. 

Ввечері вже традиційно, відбувся показ кінофільму просто неба «Війна з дідусем»  біля міського Палацу культури.

Відділ культури і туризму
виконавчого комітету Знам’янської міської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень