Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Чергове засідання виконавчого комітету Знам’янської міської ради

Дата: 08.06.2021 11:39
Кількість переглядів: 1357

Фото без описуПід головуванням міського голови Володимира Сокирка відбулося чергове засідання виконавчого комітету, на розгляд якого було винесено та затверджено 46 проєктів рішень.

З метою соціального, правового та майнового захисту малолітніх та неповнолітніх дітей були прийняті рішення:  щодо встановлення опіки над малолітньою та  призначення опікуна;  надання статусу дитини, позбавленої батьківського піклування та встановлення опіки над малолітнім; продовження терміну перебування малолітніх дітей в сім’ї патронатних вихователів терміном на три місяці; відрахування  особи з числа дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, із дитячого будинку сімейного типу у зв’язку з досягненням ним повноліття та його власним бажанням; надання дозволу на здійснення правочинів з майном власниками або користувачами  якого є неповнолітні та малолітні діти; надано можливість батькові, спілкуватися з дітьми  встановлено порядок участі; надання одноразової допомоги п’яти особам  з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування після досягнення ними 18-річного віку;  постановки  в позачергову чергу квартирного обліку виконавчого комітету Знам’янської міської ради, дитини, позбавленої батьківського піклування; продовження строк дії договору найму соціального житла громадянину, інваліду  I групи, особі, яка потребує соціального захисту.

Заслухано інформації про хід виконання «Міської програми  по реалізації в місті «Національного плану дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини на період до 2021 року» за 2020 рік та «Міської програми розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського  піклування, на 2019-2021 роки» за 2020 рік.  

Погоджено Програму правової освіти населення  Знам’янської міської територіальної громади на 2021 – 2025 роки  із подальшим винесенням її на розгляд чергової сесії Знам’янської міської ради.
      
Фото без описуЗатверджено план заходів щодо складання прогнозу бюджету Знам’янської міської територіальної громади на 2023 – 2024 роки. Керівників структурних підрозділів зобов’язано забезпечити безумовне виконання заходів щодо  складання прогнозу бюджету Знам’янської міської територіальної громади на 2023 - 2024 роки.

На засіданні виконавчого комітету затверджені міські заходи щодо організації відпочинку та оздоровлення дітей в літній період 2021року (при умові зняття карантину). 

З метою забезпечення територіальної доступності здобуття початкової, базової та повної загальної середньої освіти в закладах освіти, доступних і наближених до місця проживання,  якісного ведення обліку дітей дошкільного та шкільного віку, які проживають чи перебувають в межах Знам’янської міської територіальної громади закріплено території обслуговування за закладами  загальної середньої освіти та за закладами дошкільної освіти.    

На виконання Програми соціального захисту населення Знам’янської міської територіальної громади на 2021-2025 роки  внесено зміни до рішення виконавчого комітету щодо виплати одноразової грошової допомоги ветеранам – довгожителям з нагоди ювілейних дат народження, затверджено  додатковий список на виплату одноразової грошової допомоги ветеранам – довгожителям з нагоди ювілейних дат народження.

У зв’язку із кадровими змінами затверджено склад  місцевої комісії для підготовки пропозицій та прийняття рішень щодо використання у 2020 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та  забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»   затверджено список для виконання безоплатного ремонту житла члену сім’ї померлого ветерана війни. 

З метою упорядкування і підвищення якості роботи структурних підрозділів та виконавчих органів  затверджено перспективний план роботи виконавчого комітету Знам’янської міської ради на ІІІ квартал  2021 року.

З метою відзначення вагомих досягнень у різних галузях життєдіяльності Знам’янської міської територіальної громади та кращих представників громади, заохочення талановитих особистостей в сферах суспільного життя, стимулювання громадянської та творчої активності населення, в рамках святкування Дня міста  Знам’янка затверджено  склад комісії загальноміського конкурсу «Гордість міста» до Дня міста Знам’янка  та Положення про конкурс.

Відповідно до Закону України "Про автомобільний транспорт"   затверджено  новий склад конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на міських автобусних маршрутах загального користування Знам'янської міської територіальної громади та положення про нього, а також рішення про проведення конкурсу з визначення автомобільних перевізників на міських автобусних маршрутах загального користування Знам’янської міської територіальної громади, де затверджено перелік об’єктів конкурсу, умови та типовий договір на перевезення пасажирів.

Заслухано та обговорено  стан фінансово-господарської діяльності комунального підприємства  "Бюро технічної  інвентаризації" за підсумками   1 кварталу 2021 року.

З метою упорядкування на території Знам'янської міської територіальної громади сезонної торгівлі квасом внесено доповнення до рішення виконавчого комітету щодо  місць розміщення об’єктів торгівлі квасом.

Розглянуто заяву  фізичної особи – підприємця та надано дозвіл  керівнику ТОВ "Цедар"  на  сезонну  торгівлю  квасом.
  
Розглянуто  заяву фізичної особи-підприємця  та  надано  дозвіл  на тимчасове розміщення комплексу атракціонів та святкової торгівлі під час святкування Дня захисту дітей  та  Дня міста,  при умові дотримання карантинних норм та вимог Держпродспоживслужби.                   

Розглянуто  заяву фізичної особи-підприємця  та надано  дозвіл  на розміщення атракціонів у Міському парку відпочинку (між автомобільною стоянкою та будівлею за адресою: вул.Михайла Грушевського, 11)  при умові дотримання карантинних норм та вимог Держпродспоживслужби.

Розглянуто заяву фізичної особи – підприємця  та  надано дозвіл  на сезонну торгівлю в  Міському парку відпочинку на площі колишнього танцювального майданчика.

Рішенням виконавчого комітету  визначено  види суспільно - корисних робіт на підприємствах, установах, організаціях міста для відбування покарання та стягнення у вигляді громадських робіт порушниками та засудженими особами на 2021 рік  та затверджено перелік  об’єктів та видів безоплатних суспільно – корисних робіт, на яких у 2021 році можливе виконання стягнення у вигляді громадських робіт порушниками відповідно до постанови суду.

Для забезпечення участі громадськості у вирішенні питань утримання зелених насаджень міста виконавчим комітетом    затверджено склад постійно діючої комісії  для проведення обстежень стану зелених насаджень міста.

Розглянуто заяву та  присвоєно окрему  адресу  житловому будинку, господарським будівлям та спорудам (присадибна ділянка).

Затверджено акти обстеження житлових будинків та господарських будівель.

В зв'язку з припиненням дії Тимчасового порядку реалізації експериментального проекту з присвоєння адрес об'єктам будівництва та об'єктам нерухомого майна та створенням автоматизованого робочого місця органу з присвоєння адреси в електронному кабінеті користувача Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, виконавчим комітетом   вирішено  надати відділу архітектури та містобудування управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Знам’янської міської ради Кіровоградської області повноваження щодо присвоєння, зміни, коригування, анулювання адрес об'єктам будівництва та об'єктам нерухомого майна шляхом видачі наказів на території Знам’янської міської територіальної громади.  

З метою впорядкування розміщення структурних підрозділів  виконавчого комітету Знам’янської міської ради та ефективного забезпечення виконання повноважень в галузі освіти вирішено розмістити відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради  та закріпити  за ними  службові  кабінети в адміністративному приміщенні, за адресою:  вул. Михайла Грушевського, 17, м. Знам'янка, що перебуває у комунальній власності Знам’янської міської територіальної громади  для виконання повноважень відділу.     

Відділ загальний, контролю та роботи із зверненнями громадян


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень