Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

«Мистецькі вихідні»

Дата: 07.06.2021 10:47
Кількість переглядів: 1185

Фото без опису5 червня в нашій громаді «Мистецькі вихідні» розпочались з третього туристсько - краєзнавчого  ВелоФотоКвесту, який був організований відділом культури і туризму виконавчого комітету Знам’янської міської ради (начальник С.Бабаєва), міським Палацем кульутури (директор Н.Альошина) та туристичним клубом «Пілігрім» МПК (голова Роздобудько О.В.).

Суть квесту («гри з пригодами») - пошук на визаченій місцевості спеціальних міток - позначок (КП - контрольний пункт) на фоні яких потрібно зробити командне фото. Команда самостійно обирає маршрут по якому буде рухатись та КП які буде відвідувати, намагаючись охопити їх максимальну кількість. Команда повинна повернутися до місця страту/фінішу до завершення контрольного часу.
Обов'язковими умовами для участі у заході були: наявність справного велосипеду; знання і виконання ПДР; орієнтування по карті; мати фотоапарат з можливістю скидання фото на ПК, а також участь дітей до 16 років можлива за умови присутності в команді одного з батьків.

Цього року на карті було позначено 25 контрольних пункти, участь у змаганнях взяли 17 команд, з яких не тільки команди нашого міста, а й м.Кропивницького. На всі завдання відводилось 5 годин. На старті були роздані завдання, команди ознайомились з маршрутами, обрали свій шлях і…СТАРТ.

І от на галявині стало тихо. Та організаторам було не до тиші, розпочалось приготування смачної каші, гарячого чаю та печива.

А вже за 5 годин на галявині почалося жваве обговорення маршруту. Одна за одною команди поверталися втомлені але радісні.

Командний склад був не тільки дорослий, а і дитячий. Малеча разом з батьками не відставала на маршруті. А підліткові команди змагаючись на рівні з дорослими довели, що світ цікавий і пізнавати його краще самому без комп’ютерів.

Довгоочікувана мить і ось вже лунають імена переможців: ІІІ місце посіла команда «Драйв» - Шкурко Володимир та Шкурко Дар’я; ІІ місце команда «Брюнетки» - Шкурко Антоніна та Воровська Тамара і І місце посіла команда « Тисни на педалі» Корчагін Валерій та Корчагін Павло.

Були визначені спеціальні призи командам «ПокіТім» (Покідько Ігор та Покідько Андрій, м.Кропивницький) та «LiveLeam» (Філіпов Ігор та Кондауров Євген).

Успішність цього заходу і величезний інтерес потенційних учасників показали нам, що ВелоФотоКвест буде продовжувати свою роботу і розширяти масштаби змагань, виходити за межі міста і області. У нас в планах та ідеях є багато різноманітних та цікавих для молоді заходів. Тож приєднуйтесь!

Музика – це мова, яку не треба перекладати!
Це мова, яку розуміють усі.
Під музику ми можемо всі танцювати,
Або ж просто співати пісні!

Саме такими словами розпочався 5 червня 2021 року біля міського Палацу культури, звітній концерт вокально – інструментального ансамблю «Ретро»(кер. М. Золотарьов). На концерт зібралися справжні поціновувачі живої музики та пісні. З перших акордів музикальних композицій глядачі відразу опинилися в дружній атмосфері. Пісні ВІА "Ретро" - справжні народні шлягери, які полюбилисяне одному поколінню слухачів. 

Також родзинкоюу перерві концерту були виступи -студії вокального співу «Melos» (солісти Н. Дернова та Л. Ковтун) та учасник народного аматорського театрального колективу «Діалог» Д. Гузь.
Бурхливі оплески вдячних глядачів «запевнили» артистів в тому, що від концерту всі отримали велике задоволення.

Літо – найулюбленіша пора всіх дітей. Літнє читання – чудовий час для розширення кругозору дітей та їх творчої уяви. Розпочалися літні канікули – пора розваг та веселощів. А от у бібліотеці, як відомо канікул не має. 

В рaмках реалізації проекту «Мистецькі вихідні» «Міською центральною бібліотекою» Знам’янської міської ради були проведені різні заходи.

Бібліо-враження «Літературні герої: цукерка за знайомство». Працівники бібліотеки – філії №3 вирішили поєднати приємне з корисним та за допомогою цукерок привернути увагу до книг і літературних героїв. Цікаво, що у книг та цукерок є багато спільного: - по-перше - і книги, і цукерки супроводжують нас усе життя; - по-друге, від прочитання гарної книги, а також від смачної цукерки у нашому організмі утворюється гормон «радості» - серотонін; -  по-третє, і книги, і цукерки можуть мати однакові назви. Багато цукерок носять імена літературних героїв або назв творів - Червона Шапочка, Незнайко, Гулівер, Лісова пісня, Запорожець за Дунаєм, Наталка Полтавка, Тарас Бульба, Білочка, Кіт у чоботях, Золотий ключик, Лускунчик, Пікова дама, Книга джунглів та ін.

Тож бібліотекарі запропонували дітям взяти участь у казковому лото, під час якого присутні пригадали  казки, їх авторів і героїв, іменами яких названі цукерки. За правильні відповіді –цукерка. Діти також взяли участь у майстер–класі, руханці та в інших цікавих конкурсах.

Працівники Знам’янської юнацької бібліотеки провели літературні жмурки «Знайди героя казки». Казка дає нам ключ до розуміння багатьох таємниць. Її доступність, простота допомогли донести до нас глибоку мудрість народу. Вона вчить нас відрізняти хороше від поганого, поважати добро, правду і боротися зі злом і кривдою. Під час заходу учасники змагалися у кмітливості, знанні казкових героїв. Діти жваво відповідали на питання літературної вікторини та відгадували загадки. На «Поляні казок» з задоволенням вгадували казки, авторів, героїв казок, і які речі належали якому казковому герою. Учасники заходу проявили в повній мірі свої знання та ерудицію. Захід пройшов жваво, цікаво, пізнавально та весело. Діти отримали гарний настрій та заряд позитивних емоцій.

Бібліотека-філія №2 розпочала свою роботу із розважайки "Алфавіт у віршах" за творами Галини Рогової. У переддень 70-річчя Галини Миколаївни, ми вирішили спробувати досить незвичну форму прочитання її віршів, а саме у формі гри. Учасники спочатку обирали із алфавіту літеру із заплющеними очима, потім відднаходили вірш на цю літеру і зачитували його, за що отримували солодкий приз. Цікаво було і маленьким, і дітям середнього шкільного віку. Приємно було з'ясувати, що дітям авторка відома, у декотрих навіть є такі збірки «Дитячі розваги» і «Веселка». До речі назву першої потрібно було скласти із літер алфавіту.

Майстер клас «Браслет дружби» розпочав щорічні «Мистецькі вихідні» в центральній бібліотеці.

Перше заняття мистецьких вихідних в Будинку культури смт Знам’янка Друга  пройшло в дружній і творчій атмосфері. Діти власними руками виготовляли підставки для мобільних телефонів з фтулок. Їм так це сподобалось, що кожний зробив по декілька в подарунок своїм близьким.  Тож не поспішайте викидати втулки, а зробіть як ми і ви не тільки заощадите власні кошти а й станете власником креативної підставки.

Запрошуємо ініціативні групи, громадські організації, представників відділів виконавчого комітету Знам’янської міської ради та всіх бажаючих приєднуватися до нашої ініціативи.

Відділ культури і туризму
 виконавчого комітету Знам’янської міської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень