Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

В приміщенні Знам’янського міськрайонного відділу філії Центру пробації в Кіровоградській області персонал пробації спільно з працівниками поліції Знам’янщини привітали дітей з родин працівників

Дата: 02.06.2021 11:19
Кількість переглядів: 391

Фото без опису01 червня в приміщенні Знам’янського міськрайонного відділу філії Центру пробації в Кіровоградській області персонал пробації спільно з працівниками поліції Знам’янщини  привітали дітей з родин працівників даного відділу.

Не зовсім літня погода змінила плани, але не скасувала свята.

З дітками гралися як правоохоронці,  так і майстер своєї справи Крістіна Зайченко, яка була в ролі Міккі Мауса, не обійшлося без традиційного солодкого столу. Дітей переповнювали емоції, які вони виражали через пісеньки та віршики.
Постає риторичне питання, а чи багато потрібно дітям для щастя?!

Уже традиційно 1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей – це свято, яке сповнене  безтурботністю, легкістю, радістю та надією... надією на світле майбутнє, адже саме в дітях продовження роду,  здійснення мрій дорослих і сподівань на те, що в дітей буде все інакше – краще та міцніше, саме вони продовжать створення єдиної сильної правової держави. А для цього,  необхідно вже зараз дбати про їх здоров’я, благополуччя та отримання ними неймовірно позитивних емоцій.

Міжнародний день захисту дітей – це одне з найстаріших міжнародних свят. За однією із версій, у 1925 році Генеральний консул Китаю в Сан-Франциско зібрав групу китайських дітей-сиріт і влаштував для них святкування Дуань-у Цзе (Фестиваль човнів-драконів), яке якраз припала на 1-ше червня. Завдяки щасливому випадку цей день збігся із часом проведення «дитячої» конференції в Женеві.

Рішення про відзначення Міжнародного дня захисту дітей саме першого червня прийняла Міжнародна демократична федерація жінок у листопаді 1949 року. Перший Міжнародний день захисту дітей було відзначено ще в 1950 році.

ООН підтримала ініціативу федерації та оголосила захист прав, здоров'я і життя дитини одним із пріоритетів у своїй діяльності.

У Міжнародного дня дітей є свій офіційний символ – прапор. На зеленому полотні, який символізує зростання та гармонію, навколо знаку Землі розміщені фігурки ? червона, жовта, синя, біла і чорна. Ці людські фігурки символізують різноманітність і терпимість. Знак Землі, розміщений в центрі, ? це символ нашого загального дому.

В Україні цей день відзначається із 1998 року. У 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини, згідно з якою кожна держава зобов'язана поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля й відпочинок та сприяти наданню для цього відповідних можливостей.

Проте,  сьогодні перед Україною постають нові виклики у сфері захисту прав дітей у зв'язку з проявом  насильства та  бойових дій на території нашої держави.

Кожна дитина має повне право бути захищеною,  повноцінно розвиватися й навчатися для створення кращого майбутнього. 

В наш час – це не лише веселе свято для маленьких громадян нашої держави, а й зайвий раз нагадування нашому суспільству про необхідність захищати права діток та  прагнути, щоб усі діти росли щасливими з безмежним бажанням жити, творити, будувати, а в майбутньому, в свою чергу, будучи дорослими, піклуватися  та виховувати нове покоління, нову державу.

Марина Марула,
начальник Знам’янського МРВ 
філії ДУ «Центр пробації» в
Кіровоградській області

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень