Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

На Знам’янщині пробація спільно з бюро правової допомоги провели бесіду в школі

Дата: 24.05.2021 09:15
Кількість переглядів: 401

Фото без описуНа території навчально-виховного комплексу «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2-ліцей» начальником Знам’янського міськрайонного відділу філії Центру пробації в Кіровоградській області,  майором внутрішньої служби Мариною Марулою,   начальником Знам’янського бюро правової допомоги Анжелою Івановою учням 5 класу проведено вже доволі знайому лекцію-бесіду на тему: «Буллінг. Кібербулінг, відповідальність та наслідки».

Мета заходу – уникнення непоправних наслідків булінгу серед дітей, адже в наш час це негативне соціальне явище є розповсюдженим не лише в школах, але й поза її межами, від нього не лише страждають,  в наслідок нього жертва може зашкодити собі, вчинити непоправне.

В більшості випадків потерпілий замовчує таке насильство, чим ще більше погіршує своє становище, адже меж буллер, який таким способом самостверджується,   не відчуває. А щоб такого не допустити батькам необхідно як можна частіше говорити зі своєю дитиною, аби ненароком не втратити пильність.

Варто пам’ятати, що булінг (цькування) це не просто сварка або конфлікт між дітьми і він відрізняється систематичністю Фото без опису(повторюваністю) діяння, тобто вчинення різних форм насильства (фізичного, економічного, психологічного, сексуального, в тому числі за допомогою засобів електронної комунікації) двічі і більше разів стосовно однієї і тієї ж особи. 

Також, булінг майже завжди має злий умисел, коли метою дій кривдника є умисне заподіяння психічної, фізичної шкоди, приниження, страху, тривоги, бажання підпорядковувати потерпілого своїм інтересам або спричинення соціальної ізоляції потерпілого. 

Верховна Рада України 18 грудня 2018 року прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо протидії булінгу», який вперше юридично визнає поняття булінгу в українському законодавстві та передбачає відповідальність не тільки за вчинення, але й за приховування випадків булінгу.

Фото без описуЗвісно, дана тема повторюється з разу в раз й є доволі не новою, але якщо така повторюваність допоможе забезпечити психологічне та фізичне здоров’я дітей, запобігти правопорушенням, то фахівці готові хоч щодня її повторювати.

Враховуючи, що 20 травня у третій четвер травня, українці вже традиційно святкують День вишиванки не можливо було проігнорувати можливість одягнути вишиванку, адже це один із яскравих символів української культури, одягаючи вишиту сорочку або сукню, українці демонструють не тільки її красу й унікальність, а й свою приналежність до віковічної української культурної традиції.

 

Марина Марула,
начальник Знам’янського МРВ 
філії ДУ «Центр пробації» в
Кіровоградській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень