Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту, освіти, культури, молоді та спорту

Дата: 20.05.2021 08:22
Кількість переглядів: 1103

Фото без описуЗа участі секретаря Знам’янської міської ради Вікторії Зеленської, відбулося засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту, освіти, культури, молоді та спорту (голова Володимир Джулай).

Комісією розглянуто питання, що запропоновані до розгляду на черговій деcятій сесії міської ради (крім питань регулювання земельних відносин), а також питання, що стосується профілю роботи комісії та включено до її плану роботи на травень, а саме: «Про роботу виконавчих органів міської ради по організації літнього відпочинку та оздоровлення учнів у 2021 році». 

За результатами роботи, рекомендовано додатково включити до порядку денного чергової сесії міської ради два проєкти рішень, а саме: «Про звернення депутатів Знам’янської міської ради восьмого скликання до Кабінету Міністрів України стосовно врегулювання проблемних питань  оновленого механізму отримання житлових субсидій» (суб’єкт подання - депутат Знам’янської міської ради Наталія Клименко), «Про  внесення доповнення до Програми розвитку місцевого самоврядування Знам’янської міської територіальної громади на 2017-2021 роки» (щодо проведення аудиту, у тому числі незалежного, головних розпорядників, розпорядників нижчого рівня, одержувачів бюджетних коштів та комунальних підприємств, суб’єкт подання – секретар Знам’янської міської ради Вікторія Зеленська).

Начальник відділу молоді та спорту Руслана Ладожинська та начальник відділу освіти Людмила Клименко проінформували про роботу по організації літнього відпочинку та оздоровлення учнів у 2021 році. Повідомили про розробку та винесення на розгляд виконавчого комітету для затвердження плану міських заходів щодо організації відпочинку та оздоровлення дітей в літній період 2021року. Зокрема передбачено забезпечити оздоровлення та відпочинок не менше 60%  дітей шкільного віку, у тому числі 16% дітей у стаціонарних оздоровчих закладах. Придбання путівок до стаціонарних дитячих закладів оздоровлення для категорійних дітей має бути проведено у межах кошторисних призначень на 2021 рік. Заплановано забезпечити у закладах дошкільної освіти введення літнього оздоровчого режиму, запровадивши видачу ІІ сніданку (соки, фрукти); роботу гуртків та спортивних секцій у літній період на базах позашкільних закладів; проведення масової роботи у канікулярний період бібліотеками міста та інші. Посадовиці відповіли на запитання присутніх депутатів, навели приклади прийняття рішень щодо проведення оздоровчої кампанії в інших громадах.

Заслухано інформацію начальника відділу охорони здоров’я Тетяни Іваськів про неможливість подальшого виконання КНП «Знам’янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка» Знам’янської міської ради договору за пакетом медичних послуг «Стаціонарна допомога пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2», враховуючи зміни до вимог Національної служби здоров’я України станом на 01.04.2021 року. Також, Тетяна Анатоліївна ознайомила присутніх з інформацією управління соціального захисту населення щодо планових показників 2021 року, касових видатків та залишків бюджетних призначень до кінця року для виплати матеріальної допомоги по категоріям в розрізі категорій: ветеранам Другої Світової війни; ветеранам АТО/ООС, членам сімей загиблих, дітям загиблих; воїнам-інтернаціоналістам; учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Прийнято рішення обговорити дане питання на черговому засіданні комісії.

У ході засідання, членами комісії звернуто увагу на необхідність цільового використання бюджетних коштів розпорядниками коштів;  порушено питання необхідності постійного інформування, з використанням усіх можливих засобів комунікації, мешканців про стан медичного забезпечення територіальної громади.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Олег Гребенюк представив на розгляд депутатів інформацію: про запити та звернення, від депутатів Знам’янської міської ради VIII скликання, та громадян, за період з 01.01.21р.по 01.05.21 р. (об’єкти та види робіт); про орієнтовну потребу у фінансуванні по видам робіт станом на 01.05.2021 р. ( у тому числі виготовлення ПКД та проведення її експертизи); перелік об’єктів, що потребують термінового залучення бюджетних коштів станом на 01.05.2021р. 

За результатами роботи надано висновки та рекомендації комісії, які направлено відповідальним виконавцям для розгляду.
Участь у роботі комісії взяли депутати міської ради - члени постійної комісії  з питань охорони здоров’я, соціального захисту, освіти, культури, молоді та спорту Володимир Джулай, Світлана Бойко, Оксана Войчишина, Сергій Пашко, начальники відділів та управлінь апарату  Знам’янської  міської  ради  та  її виконавчого комітету, виконавчих  органів міської ради.    

Відділ забезпечення діяльності міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень