Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулася зустріч з головами ОСББ та ЖБК

Дата: 07.05.2021 10:13
Кількість переглядів: 1311

Фото без описуВідбулася зустріч керівництва Знам’янської міської ради та її виконавчого комітету з головами ОСББ та ЖБК нашого міста. 

Звертаючись до присутніх, Знам’янський міський голова Володимир Сокирко привітав усіх з травневими святами, побажав міцного здоров’я та відзначив, що зустріч, ініційована головами ОСББ, є першою у цьому році. І хоча тривають карантинні обмеження є питання, які слід обговорити, розпочати формування спільних завдань, отримати відповіді на запитання, поділитися досвідом. Саме тому, Володимир Феліксович запевнив голів ОСББ та ЖБК, що подібні зустрічі будуть відбуватися й надалі, адже взаємна довіра та спільні зусилля влади й громади – запорука розвитку і покращення якості життя людини.

Про зміни у призначенні житлових субсидій з 01 травня 2021 року проінформувала присутніх заступник начальника управління соціального захисту населення Лілія Костюкевич. Зокрема, посадовиця відзначила, що з 1 травня 2021 року, знам’янчани, які отримують субсидію, повинні подати нову заяву для її подальшого призначення. 14 квітня 2021 року Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку призначення житлових субсидій. З травня 2021 року, щоб отримати субсидію (у тому числі на наступний період) всім домогосподарствам без винятку, необхідно подати нові заяви про надання житлової субсидії. Разом із заявою повинні надіслати декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії. Житлова субсидія особам, які звернулися на її отримання у травні-вересні 2021 року, буде призначатися, починаючи з травня 2021 року.

Керуючий Знам'янського ТВБВ №10010/0172 філії Кіровоградського обласного управління АТ "Ощадбанк" Юрій Руденко коротко ознайомив присутніх з програмою підтримки термомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім». Програма передбачає часткове відшкодування витрат на заходи з енергоефективності у розмірі 40% вартості прийнятних заходів/робіт для пакета «Легкий» та 50% - для пакета «Комплексний». Програма Фонду енергоефективності реалізується у співпраці з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC), Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Програмою розвитку ООН (ПРООН). АТ "Ощадбанк" є посередником між ОСББ та Фондом енергоефективності.

Директор ЗВКГ ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Олег Рябов проінформував про набрання чинності з 01.05.2021 р. Закону України від 03.12.2020 р. №1060-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг» (в частині заміни/встановлення будинкових вузлів обліку води за рахунок підприємства - надавача послуг). Олег Михайлович також відзначив, що на підприємстві тривають роботи з реконструкції, заміна та модернізація обладнання. Є думки про те, що треба зменшувати тарифи і саме  це  може стати для цього підставою.  Наразі тривають роботи з формування тарифів на 2022 рік, розпочато аналіз та збір необхідних даних. 

Інформуючи про завдання, що постали перед керівництвом міста та комунальними службами, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Олег Гребенюк наголосив на тому, що після утворення Знам’янської міської територіальної громади, разом із розширенням території на 40%, відбулося і збільшення обсягів робіт по ремонтах та благоустрою. Олег Володимирович повідомив, що наразі триває розробка Програми енергоефективності Знам’янської міської територіальної громади на 2021-2025 роки. Зупинився на роботах, що виконуються по місту. Відповів на запитання присутніх. 

Головами ОСББ та ЖБК були підняті питання балансоутримувача будинкових вузлів обліку, після їх встановлення; складових вартості абонентської плати; укладання договорів між ОСББ та ОКВП «Дніпро-Кіровоград» (колективних чи індивідуальних) та  необхідності їх погодження юридичним відділом міськвиконкому; заборгованості ОКВП «Дніпро-Кіровоград» перед ОСББ за розміщення підвищувальних насосних станцій; приведення у належний стан люкового господарства, необхідності заміни оглядових колодязів та їх люків на прибудинкових територіях; дотримання вимог чинного законодавства під час порушення об’єктів благоустрою; ремонтів дорожнього покриття вулиць міста, дворових та прибудинкових територій; виконання вимог Порядку фінансування ОСББ та ЖБК за рахунок коштів місцевого бюджету тощо.

Відділ забезпечення діяльності міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень