Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

35-а річниця катастрофи на Чорнобильській АЕС

Дата: 26.04.2021 14:52
Кількість переглядів: 1184

Фото без опису26 квітня 1986 року навічно залишиться в пам’яті людей, як дата величезної техногенної та екологічної катастрофи …

За участі представників Знам’янської міської громадської організації «Союз Чорнобиль України»  відбулася  поминальна літургія по загиблих учасниках ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, яку відслужив Благочинний Знам’янського округу митрофорний протиієрей В.Мазурок. 

Вшановуючи учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Знам’янський міський голова Володимир Сокирко подякував ліквідаторам за їх подвиг.

- Ми пам’ятаємо про подвиг ліквідаторів, які ціною своїх життів і здоров’я захистили Україну і Європу від смертоносної радіації, і висловлюємо співчуття родинам, на яких Чорнобильська трагедія позначилася згубними для здоров’я наслідками. Низький уклін усім, хто ризикуючи життям брав участь у ліквідації наслідків Чорнобильської аварії. Щира вдячність Вам, шановні ліквідатори за справжній подвиг на якому і сьогодні зростає молоде покоління українців, - підкреслив очільник громади.

За свій неоціненний подвиг герої ліквідатори були нагороджені ювілейними медалями та грамотами Знам’янської міської ради. 

Голова Знам’янської міської громадської організації «Союз Чорнобиль України» Віктор Школа передав Знам’янському міському краєзнавчому музею (дир. Тетяна Кулик) фотоальбом у якому висвітлена історія про діяльність громадської організації з дня її заснування та перший прапор організації з підписами її членів.

Хвилиною мовчання і покладанням квітів присутні вшанували пам'ять померлих ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.
Релігійні громади Знам’янської міської територіальної громади відслужили заупокійні молебні в пам’ять загиблих знам’янчан та мешканців громади, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень