Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Шановна Знам’янська громадо! Шановні ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС, члени ваших родин! Дорогі друзі! Земляки! 26 квітня – День Чорнобильської трагедії

Дата: 26.04.2021 08:49
Кількість переглядів: 277

Тридцять п’ять років тому на Чорнобильській атомній електростанції сталася найбільша в світовій історії техногенна катастрофа. Аварія забрала життя і здоров’я тисяч людей, спричинила екологічне лихо.

У швидкоплинності подій ми все рідше згадуємо про ті події. І з кожним роком стає менше людей, які знають, що таке Чорнобильська трагедія.

Цього року у нашій громаді не пройдуть, як зазвичай, масові заходи до роковин Чорнобильської трагедії. Але лише тому, що зараз ми боремося ще з одним масовим лихом – коронавірусом, і застерігаємо від будь-яких масових зібрань. 

У нашому місті живуть  335 людей, які мають статус постраждалих від аварії на ЧАЕС. Серед них  55 ліквідаторів I категорії, 105 ліквідаторів ІІ категорії,86 ліквідаторів ІІІ категорії, 43 вдови, 45 дітей. 

Ми пам’ятаємо про подвиг ліквідаторів, які ціною своїх життів і здоров’я захистили Україну і Європу від смертоносної радіації, і висловлюємо співчуття родинам, на яких Чорнобильська трагедія позначилася згубними для здоров’я наслідками.

Низький уклін усім, хто ризикуючи життям брав участь у ліквідації наслідків Чорнобильської аварії.

Щира вдячність Вам, шановні ліквідатори за справжній подвиг на якому і сьогодні зростає молоде покоління українців.

  З повагою,

Знам’янський міський голова                        Володимир СОКИРКО    


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень