Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Засідання IX сесії Знам’янської міської ради Кропивницького району Кіровоградської області VIII скликання

Дата: 19.04.2021 13:22
Кількість переглядів: 1262

Фото без описуПід головуванням  Знам’янського міського голови Володимира Сокирка, за участі секретаря Знам’янської міської ради Вікторії Зеленської відбулося засідання IX сесії Знам’янської міської ради  Кропивницького району Кіровоградської області VIII скликання.

На початку пленарного засідання депутати вшанували хвилиною мовчання загиблих знам'янчан у зоні АТО.

Розпочалося пленарне засідання з вручення депутатам міської ради депутатських посвідчень та нагрудних знаків «Депутат міської ради». Слова привітання з днем народження пролунали для депутатів Олексія Луц, Тетяни Захарчук та Вікторії Гмиріної, які відсвяткували їх напередодні.

Міська рада затвердила основні заходи реалізації Галузевої програми розвитку «Охорони здоров’я» Знам’янської міської територіальної громади на 2021-2025 роки. Надано дозвіл на продовження договорів оренди приміщень КНП «Знам’янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка» Знам’янської міської ради для розміщення аптечних пунктів.

Враховуючи пропозиції постійних комісій міської ради, та пропозиції, що надійшли під час обговорення проекту рішення, внесено зміни до бюджету Знам’янської міської територіальної громади на 2021 рік та розподілено кошти вільного залишку, що утворився станом на 01 січня 2021 року. Фінансування буде направлено на: відрахування коштів первинним профспілковим організаціям закладів освіти; виплату премії імені В'ячеслава Шкоди; вшанування та вітання ветеранів-довгожителів (80,85,90 – річчя і старші); придбання обладнання та музичних інструментів для музичної школи; субвенції відділу поліції (для встановлення камер відеоспостереження) та пожежно-рятувальній частині (придбання ПММ та обладнання); оплату харчування учасників змагань та суддів з олімпійських видів спорту, а також перевезення учасників змагань; сервісне обслуговування газового устаткування; обвалування діючої частини звалища твердих побутових відходів для запобігання виникнення загоряння; виготовлення ПКД; поточні та капітальні ремонти об’єктів освіти, культури, житлово-комунального господарства; поточний ремонт доріг; реконструкцію площі Героїв Майдану у м. Знам'янка Кіровоградської області; фінансову підтримку КП "Знам'янський ККП" (відшкодування втрат по ринку); поточний ремонт та утримання дитячих майданчиків; утримання кладовищ; протипожежні заходи тощо.

Фото без описуЗатверджено положення про відділи та управління, а саме: положення про відділ економічного розвитку, підприємництва, промисловості та торгівлі виконавчого комітету Знам’янської міської ради; відділ інфраструктури та інвестиційного розвитку; патронатну службу; Управління земельних ресурсів, екології, благоустрою та надзвичайних ситуацій; відділ охорони здоров’я; відділ освіти.

Депутати підтримали внесення доповнень до Плану роботи міської ради на 2021 рік (щодо плану підготовки регуляторних актів міської ради у поточному році) та до  Міських цільових програм. 

Затверджено положення про оренду комунального майна Знам’янської міської територіальної громади та забезпечення відносин у сфері оренди комунального майна та Положення про порядок призначення та виплати стипендій за високі спортивні досягнення.

Депутати взяли до відома інформації про депутатські звернення депутатів Знам’янської міської ради Кропивницького району Кіровоградської області восьмого скликання, що надійшли станом на 01.04.2021 року; про стан виконання рішень та протокольних доручень міської ради, затверджених протягом грудня 2020 - березня 2021 року; про стан виконання депутатських запитів за І квартал 2021 року.

Під час розгляду проектів рішень у сфері регулювання земельних відносин обговорено дотримання вимого чинного земельного законодавства під час винесення питань на розгляд міської ради; надано інформацію про судову практику земельних спорів; наголошено на індивідуальності позовних вимог у кожній судовій справі, обов’язковості розгляду заяви на сесії міської ради та визначення позиції ради щодо проекту рішення шляхом голосування.

За результатами роботи дев’ятої сесії міської ради: затверджено 93 рішення, у тому числі 7 депутатських запитів; не набрали необхідної кількості голосів 4 проекти рішень; знято суб’єктами подання  2 проекти рішень.

У різному, головою фракції «Європейська Солідарність» у Знам’янській міській раді восьмого скликання Наталією Клименко оголошено позицію фракції щодо виборів до Верховної Ради України в одномандатних виборчих округах №50 та №87, що відбулися напередодні.

Заступник голови постійної комісії з питань бюджету, економічного розвитку, споживчого ринку та підприємництва Тетяна Іваськів звернулася до депутатів та посадовців з пропозиціями щодо: закріплення постійного дня та часу проведення бюджетної комісії; розробки управлінням МА та ЖКГ плану-заходів з реалізації депутатських запитів та звернень; комісійного обстеження майданчиків для збирання ТПВ, вивчення питань відповідності їх розміщення діючим нормам чинного законодавства, визначення місць їх встановлення враховуючи думку мешканців, а також  вивчення питання поводження з ТПВ та прийняття рішення щодо подальшої організації вивезення сміття на південній частині міста Знам’янка (встановлення сміттєзбиральних майданчиків чи продовження «подвірного» вивезення відходів). 

Проводилася он-лайн трансляція засідання. З результатами голосування за проєкти рішень  кожен має можливість ознайомитися на сайті міської ради в розділі «Міська рада. Протоколи міської ради. Голосування».

Участь у роботі сесії міської ради взяли 25 депутатів міської ради, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів, начальники відділів та управлінь апарату  Знам’янської міської  ради  та  її виконавчого комітету, виконавчих  органів міської ради, в.о. директора КНП «Знам’янська міська лікарня ім..А.В.Лисенка» Знам’янської міської ради Ігор Муравський, директор КНП «ЗМЦПМСД»  Знам’янської міської ради Руслан Пушкаренко, голови ОСББ, заявники, представники ЗМІ.

Відділ забезпечення діяльності міської ради 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень